IMA JOŠ NADE

ZAGREPČANKA DOŽIVJELA NEVJEROJATNU LJUBAZNOST U TRAMVAJU 'Bila sam osupnuta takvim mladim bićem i poželjela da moja kći nađe takvog dečka'

 Damjan Tadić / CROPIX

Grupa na Facebooku ‘Zakaj volim Zagreb’, kao što joj i stoji u opisu, okuplja zaljubljenike grada Zagreba, neovisno o tome odakle su, s ciljem promoviranja zanimljivih i pozitivnih stvari u Zagrebu.

U toj se grupi može naći koječega, od prekrasnih fotografija grada slučajnih prolaznika, preko traženja pomoći i pronalaska rješenja problema, do raznih zanimljivosti o poznatim i nepoznatim sugrađanima kao i servisne vijesti koje mogu koristiti u svakodnevnom životu.

A jedan ljepših primjera opisala je članica grupe, Jasmina Bašić Suvajac, koja je u četvrtak doživjela susret s mladim momkom koji ju je toliko ugodno iznenadio da je svoje iskustvo odlučila podijeliti sa svima. Evo što je napisala:

‘Zakaj volim Zagreb... Zbog ljudi koji u Zagrebu žive…

Divno iskustvo.

Dakle, dolazim do vozača tramvaja sa željom da kupim voznu kartu za 4 kune, s nešto većom novčanicom. Vozač mi nažalost ne može prodati kartu jer nema za vratiti kusur, bio je početak radne smjene.

Iznenada meni se s leđa pojavljuje mladi gospodin/dečkić i kaže vozaču: ‘Dozvolite da ja za gospođu kupim kartu!’

Naravno da to nisam dozvolila, zahvalila se i rekla: ‘Hvala na ponudi, ali ne mogu je prihvatiti, mogu Vam biti mama. Ja bih jedino Vama mogla kupiti kartu!’

Mladost odgovori ovako: ‘Priznajem, mogli biste mi biti majka, ali upravo mi je to još veći razlog da budem gospodin prema Vama!’

Nisam pristala na ponudu, ali sam bila osupnuta takvim mladim bićem i poželjela da moja kćer nađe takvog dečka.

Na izlasku iz tramvaja okrene se prema meni i kaže: ‘Želim Vam lijep dan, doviđenja!’

PS. Kako bi bilo lijepo da poznajem njegovu majku i kažem joj kakvog je sina odgojila.’

Doista, ovakva se pristojnost i uvažavanje danas na ulicama metropole vrlo rijetko sreće, no nadamo se sve većem broju ovakvih priča.

Screenshot / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:29