NOVA VRSTA 'TRAVE'

IZRAELCI STVORILI 'ANĐEOSKU' MARIHUANU Soj 'Rafael' ima sve ljekovite tvari ali ne uzrokuje 'upušenost'

 PUZ / Cropix
Ova revolucionarna sorta indijske konoplje, nazvana "Rafael" prema anđelu koji se ukazao Mojsiju

TEL AVIV - Izraelski su znanstvenici nedavno predstavili novu vrstu medicinske marihuane koja pomaže u liječenju djece oboljele od epilepsije, no ne uzrokuje osjećaj "omamljenosti", javlja The Washington Post .

Nova revolucionarna sorta indijske konoplje, nazvana "Rafael" prema anđelu koji se ukazao Mojsiju, namijenjena je bolesnicima kojima treba liječenje, no ne žele imati osjećaj "upušenosti". Za sada je dostupna isključivo u Izraelu.

Izrael je posljednjih godina postao vodeća zemlja u medicinskoj primjeni marihuane, no za sada ne dopušta izvoz patentiranog "lijeka" već samo znanje i metode proizvodnje.

- Ne želimo da se Izrael percipira kao zemlja koja izvozi isključivo oružje i marihuanu - izjavio je savjetnik u Ministarstvu zdravlja Michael Dor te dodao kako su oko medicinske marihuane oprečna mišljenja poljoprivrednika i vojske.

Čak i bez izvoza, izraelsko istraživanje medicinske marihuane privlači svjetski interes. Australska kompanija PhytoTech Medical ponudila je šest milijuna dolara za tehnološki transfer razvoja pilula s THC-om za farmaceutsku upotrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:41