RIJEDAK SLUČAJ

MAČAK PREŽIVIO JER MU JE PAS DAO KRV 'Rory je potpuno ozdravio. I bez brige, nije počeo lajati ili trčati po novine'

Zagreb, 271012.27. i 28.10. u Areni Zagreb odrzava se Svjetska izlozba macaka, najveca manifestacija te vrste. Na izlozbi ce se predstaviti preko 1000 macaka iz 33 zemlje svijeta. Izlozbu je otvorio gradonacelnik Milan Bandic, a program je vodila Jasna Bilusic.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX
Rory, riđodlaki mačak, progutao je otrov za štakore

WELLINGTON - Tradicionalno neslaganje pasa i mačaka privremeno je prekinuto kad je mačak s Novog Zelanda spašen zahvaljujući transfuziji krvi dobivene od psa, što je rijedak slučaj transfuzije među vrstama, piše tisak u srijedu.

Rory, riđodlaki mačak, progutao je otrov za štakore te ga je vlasnica Kim Edwards odvela na hitnu veterinarsku službu gradića Tauranga, pišu novozelandske novine.

Zdravstveno stanje mačka brzo se pogoršalo i trebala mu je hitno transfuzija ali veterinarka Kate Heller nije imala dovoljno vremena da pošalje uzorak u laboratorij kako bi ispitala krvnu grupu bolesnika.

Odlučila je upotrijebiti pseću krv koju je uzela od susjedinog labradora. "Upalilo je i spasili smo život", izjavila je veterinarka New Zealand Heraldu.

"Rory je potpuno ozdravio. I bez brige, nije počeo lajati ili trčati po novine", rekla je njegova vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:57