PRIJAVE JOŠ 7 DANA

VAFI Najbolje iz Francuske na festivalu animiranog filma djece i mladih u Varaždinu

 YouTube
Pored animiranih filmova koje su radila djeca i mladi, varaždinski festival ove godine dobiva i natjecateljsku kategoriju odraslih autora

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin ( VAFI ) ove godine u svom petom izdanju dobiva novu dimenziju - natjecateljski program animiranih filmova rađenih za djecu i mlade.

Tako će od sada VAFI, uz predstavljanje najboljih animiranih ostvarenja djece i mladih te partnera, također predstaviti i najbolje animirane filmove rađene za djecu i mlade.

Dio programa u kojem će se natjecati autori mlađi od 18 godina zvat će se od sada Vafi Junior, a program za odrasle koji rade animirane filmove za djecu i mlade Vafi Senior.

Prijave na VAFI traju do 20. siječnja 2014. godine, a svaka od dvije natjecateljske sekcije ovog festivala ima tri kategorije: mini, midi i maxi.

Partner 5. VAFI festivalu koji će se održati od 22. do 27. travnja 2014. godine bit će Francuska, kolijevka animacije i dječjeg animiranog filma koja će se predstaviti kroz izbor najboljih filmova.

Specifičnost natjecateljskog dijela VAFI-ja bit će u tome što će radove u programu Junior i dalje ocjenjivati stručni žiri odraslih, dok o pobjedniku programa Senior odlučuju članovi filmsko-kreativnog studija Vanima. Oni će činiti deveteročlani žiri, tj. tročlani po svakoj natjecateljskoj kategoriji, a sukladno dobi za koju su filmovi rađeni.

Pogledajte pobjednike prošlogodišnjeg festivala VAFI

Škola na selu (Belgija)

O siročetu (Poljska)

Svježi zid (Izrael)

PIK, PIK (Belgija)

Od kruha (Italija)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:46