A GDJE JE PREVODITELJ?

Hitzfeld: Hrvati su na Euru bili među najboljim momčadima, ali nisu imali sreće kod ždrijeba

Stvarno sam pun respekta prema Hrvatima, jer imaju jednu od najjačih momčadi na svijetu. Sutra čeka veliki test, pogotovo za našu obranu - rekao je Hitzfeld
 Tom Dubravec / CROPIX

Zanimljiv je bio uvod u splitsku press konferenciju švicarskog izbornika Ottmara Hitzfelda. Slavni trener cijelo vrijeme pričao je na njemački, a prevoditelja nigdje. Poslije je švicarski glasnogovornik rekao kako mu je iz HNS-a rečeno kako za to nije bilo potvrde. Naravno, pitanja su postavljali samo Švicarci, a poslije je glasnogovornik na engleskom sažeo ono o čemu je izbornik govorio.

- Hrvatska me oduševila na Europskom prvenstvu, zapravo bila je među najboljim momčadima cijelog turnira. Stvarno su imali nesreću da su završili u skupini s Španjolskom i Italijom. Stvarno sam pun respekta prema Hrvatima, jer imaju jednu od najjačih momčadi na svijetu. Sutra čeka veliki test, pogotovo za našu obranu - rekao je Hitzfeld nakon čega je obišao trofejnu Hajdukovu salu.

Hitzfeld: Borussia će i dalje otežavati život Bayernu

Ottmar Hitzfeld, izbornik švicarske nogometne reprezentacije, sutrašnjeg suparnika Hrvatskoj u prijateljskoj utakmici, bacio je pogled prema novoj sezoni Bundeslige u kojoj bi glavnu riječ opet trebali voditi njegovi bivši klubovi, Borussia Dortmund i Bayern

Hitzfeld smatra da Dortmunđani nisu ništa slabiji nego prošle sezone i da su spremni i za treći naslov njemačkog prvaka u nizu.

- Borussia se nije puno promijenila. Marco Reus je došao umjesto Shinjija Kagawe, a nema više Lucasa Barriosa. No, Reusov dolazak je odličan i stoga mislim da će Borussia s iskusnom momčadi i dalje činiti Bayernov život teškim - rekao je Hitzfeld za njemački Sky.

- Njemačko će prvenstvo biti odlučeno između ta dva kluba. Borussia i Bayern imaju najviše potencijala i najsnažnije momčadi - dodao je Hitzfeld, osvrnuvši se potom malo podrobnije i na Bavarce.

- Bayern se također pojačao i ostvario dobre transfere iako je i dosad to bila vrhunska momčad. No, sada je u obrani Dante, tu je i ofenzivni veznjak Xherdan Shaqiri, a naprijed su Mario Mandžukić i Claudio Pizarro. S njima će Bayernova momčad biti više uravnotežena.

Podsjetimo, upravo su Bayern i Borussia otvorili novu nogometnu sezonu u Njemačkoj utakmicom Superkupa. Bavarci su na svojoj Allianz Areni slavili s 2-1, a prvi je pogodak za domaćina postigao naš Mario Mandžukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:49