NEUSTRAŠIVI BRITANAC

SPEKTAKULARNI VIDEO IZ RUSIJE Pogledajte iz prve ruke kako se osvaja zlato na skokovima s 27 metara visine!

Hunt je natjecanje završio s 629.3 boda, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Jonathan Paredes s 596.45 bodova. Brončana medalja pripala je domaćoj uzdanici Artemu Silchenku
 AFP

Britanac Gary Hunt osvojio je zlato u skokovima s 27-metarske platforme na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Time je 31-godišnjak osvetio poraz iz Barcelone od prije dvije godine kad je u zadnjoj seriji ispustio veliko vodstvo na sreću Kolumbijca Orlanda Duquea.

Hunt je natjecanje završio s 629.3 boda, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Jonathan Paredes s 596.45 bodova. Brončana medalja pripala je domaćoj uzdanici Artemu Silchenku.

Predsjednik FINE Julio Maglione izrazio je nadu da će ovaj spektakularni sport naći svoje mjesto i na Olimpijskim igrama

- To je prelijepo i uzbudljivo natjecanje, ali potrebno je najmanje 100 nacionalnih saveza koji se bave tim sportom da bismo ga vidjeli na OI. Do tog trenutka ostati će samo na SP-u.

Inače, organizatori su se pobrinuli da Hunt jedan skok izvede s kamerom u ruci i tako pružili jedinstvenu priliku da iz prvog lica doživimo dio adrenalina koji ovi nebeski skokovi pružaju (video skoka na 3:15 min).

Ove skakače možete vidjeti i 15. kolovoza na Starom mostu u Mostaru gdje će se natjecati u okviru Red Bull Cliff diving serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:55