SVJETSKA SLAVA

VIDEO ZA RASTOPITI: KOJE ŠTENE IZ KUTIJE JE NAJSLAĐE Mali Korgiji izazivaju osmjeh, provjerite!

Kada je vlasnik ovog malog legla donio pet štenaca Korgija da ih pokaže svojim prijateljima na fakultetu, nije ni slutio da će baš oni poslati pravi hit na Youtubeu. Naime, oduševljena slatkoćom ovih štenaca njegova prijateljica je snimila kratak video i stavila ga na You tube...

Pogledajte i vi, rastopiti ćete se!

Jeste li znali:

Velški korgi Pembroke

Korgi je plemenita i draga pasmina ovčarskog instinkta. Kod kuće ili u stanu je prava maza i član obitelji. Danas se rijetko koristi kao ovčar i pastir jer je sve popularniji kao kućna maza.

Svoju svjetsku slavu stekao je kao omiljena pasmina i ljubimac. Kraljice Elizabete II. Ona je prvog korgija (Dookie) dobila još kao dijete od svog oca Kralja Georga VI, daleke 1933. A zatim se društvo povećalo na Jane, Crackers, Carol...

Ne zahtijeva previše kretanja, dvije šetnje dnevno plus malo ludovanja bez uzice i Korgi će se zadovoljiti. Postoje 2 tipa, pembroke i cardigani nema neke velike razlike. Boja je jedino drukčija i uzgajani su u različitim dijeloviima zemalja zato što se nikako nisu smijeli skupiti u jednu pasminu.

Visoki su oko 38 cm a teški oko 15 kg. Nisu lajavi ali na nepoznate će upozoriti. Dobri su čuvari, prema gostima su suzdržani. Dobro se slažu s djecom i psima ali prema mužjacima mogu biti agresivni. U Hrvatskoj su nažalost relativno rijetki. Ne traži puno njege,samo četkanje jednom tijedno tipičnom četkom.

Korgi je zahvalan tako da što god napravite za njega vraća stostruko!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 05:37