VELIKA KRIZA U MILANU

'RASPADAMO SE, UŽIVAM SAMO U GLEDANJU KOVAČIĆA' Massimo Moratti užasnut Interovom formom

Predsjednik Intera Massimo Moratti nije zadovoljan, a to nikako nije dobro. Bar ne za trenera Nerazzurra Andreu Stramaccionija kojem su već i brojni navijači talijanskog giganta okrenuli leđa. Dva uzastopna poraza (više igra nego rezultati) Intera (od Tottenhama i Bologne) razljutila su čelnog čovjeka klub, koji je javno istupio na službenoj stranici kluba. Što je posve neuobičajeno, ali i što daj do znanja kako su dani Andree Stramaccionija vjerojatno već odbrojani...

- Raspadamo se! Naše su predstave protiv Tottenhama i Bologne bile razočaravajuće. Ljut sam i razočaran, no sada treba biti miran i podići moral naših igrača - jasan je Massimo Moratti. Predsjednik Intera osvrnuo se i na izjave tehničkog direktora Marca Brancu koji je talijanskim medijima dan uoči susreta s Bolognom kazao kako će on i Stramaccioni sigurno i sljedeće sezone biti dio Nerazzurra.

- Vidio sam tu izjavu, no onda je kazao kako će ipak o svemu odlučiti predsjednik. Slažem se s time.

Massimo Moratti od Stramaccionija zahtjeva da njegova momčad djeluje poput 'pravog Intera'. Predsjednik Intera želi atrakciju, gledljiv i dopadljiv nogomet, očito sasvim suprotno od onoga što navijačima danas nude Gargano, Schelotto, Cambiasso, Pereira i društvo..

Što će se dogoditi ukoliko Inter ne dohvati treće mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka?

- Vidjet ćemo. No, vjerujem kako se to neće dogoditi. I dalje imam povjerenja u Andreu Stramaccionija.

Prvi čovjek kluba u nedjelju je, nakon poraza od Bologne, bio zadovoljan - isključivo Mateom Kovačićem...

- Uživam ga gledati na travnjaku. Protiv Bologne se nametnuo karakterom i znanjem. Kvaliteta kod njega nikada nije bila upitna. Za razliku od mnogih on igra bez straha i čiste glave. Ima jasne ideje i lucidnost u igri. Veliki je talent koji će se ovdje još razviti. Vjerujem kako smo njegovim dovođenjem napravili dobar posao - poručio je Moratti.

Zanimljivo, navijači Intera svoje su ljubimce ( Gargana, Schelotta, Guarina, Ranocchiju, Pereiru...) nakon poraza od Bologne počastili salvama uvreda, dok je jedini pljesak zaradio baš - Mateo Kovačić. Koji je posljednji, pognute glave, napuštao travnjak.

- Mateo je protiv Bologne bio pravi. Svjesni smo njegove kvalitete. Nažalost, kao momčad smo upali u loše razdoblje, pa je samim time i njemu sada mnogo teže - poručio je nakon poraza od Bologne i kapetan Intera Javier Zanetti.

Massimo Moratti sa svojim suradnicima na ljeto planira i veliku rekonstrukciju momčadi. Iz urugvajskog Defensor Sportinga već je osigurano dovođenje braniča Diega Laxalta, a veliko pojačanje Nerazzurra trebao bi biti i ofenzivac Sampdorije Mauro Icardi. No, kao željene mete talijanskog velikana spominju se još Aaron Lennon (Tottenham), Paulinho (Corinthians), Gaston Ramirez (Southampton), Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao)...

No, glavno je pitanje, tko će biti trener Nerazzurra? Andrea Stramaccioni? Čisto sumnjamo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:58