BIJEG IZ GRADSKOG VRTA

RIJEKA OTELA OSIJEKU VEĆ PETOG IGRAČA Domagoj Pušić za 2.000.000 kuna na Kantridi

 Damir Krajac / CROPIX

Zakotrljala se priča prije dva dana. Domagoj Pušić nakon subotnje pobjede Bijelo-plavih nad Hajdukom krenuo je u odlučan pohod rastanka s prvoligašem s Drave. Osijek mu je dužan priličan novčani iznos, a kako je ovaj mladi vezist razložno zaključio do njega neće doći, barem ne redovitim putem i sigurno ne po željenoj dinamici, presjekao je cijelu situaciju i zaprijetio

Arbitražnim sudom HNS-a koji bi mu omogućio odlazak iz osječkog Gradskog vrta.

Uostalom, jedna od klauzula ugovora koji ima s Osijekom predvidjela je i takvu mogućnost, bezuvjetni raskid ugovora na štetu kluba ako ovaj ne ispunjava svoje obveze, poglavito one novčane naravi.

Činilo se da će Osijek izgubiti igrača koji je u njemu stekao afirmaciju a da ne dobije odštetu. Rijeka se uključila u priču, klub koji je Osijeku postao stalni poslovni partner odlučio je i petog igrača Bijelo-plavih dovesti u svoje redove. Nakon Vargića i Jugovića, Leškovića i Kvržića, Riječani su poželjeli imati i Pušića!

- Nemoćni smo. Da je Pušić potegnuo pravdu pred Arbitražnim sudom ostali bismo i bez njega i bez novca. Ipak, našli smo rješenje u dogovoru s čelnicima Rijeke, ali i Pušićem. Sporazumno ćemo se rastati, a ipak nešto i zaraditi. Oprostit će nam Pušić dosadašnja dugovanja, a Rijeka nam uplatiti odštetu i još u sporazum ugraditi nama pripadajući iznos nekog njegova mogućeg budućeg transfera u inozemstvo - kazao je predsjednik Osijeka Zdravko Josić.

Ukupna iznos ovog transfera s pripadajućim PDV-om je oko dva milijuna kuna.

- Nije nam drago što gubimo tako dobrog igrača, ali nije bilo druge. Sad kada je tako kako je, ako ništa drugo novci koje ćemo dobiti dobro će nam doći i biti će planski utrošeni na isplatu neke plaće, ali i isplatu duga koji još imamo prema našem bivšem igraču Milanu Pavličiću koji je već dobio pravosnažnu odluku Arbitražnog suda na našu štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:29