POVRATAK ZIME

FOTO U Zagrebu od ranog jutra sniježi: Sutra će padati još obilnije, možda i do subote!

 Željko Popović/CROPIX

U Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno, na Jadranu s kišom ponegdje uz grmljavinu, a u većini kopnenih krajeva snijegom. Ipak u Lici, Posavini i Slavoniji mjestimice je moguća i kiša, koja se u početku može smrzavati na tlu.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, dok će poslijepodne na sjevernom Jadranu oslabiti i okrenuti na buru. Najviše temperature kretat će se od 0 do 5, na Jadranu od 7 na sjevernom do 14°C na srednjem.

U Zagrebu pak od ranog jutra sniježi. Snijeg bi trebao padati i u noći, a sutra će u prvoj polovici dana biti još obilniji, dok bi ga poslijepodne trebala zamijeniti kiša koja se u početku može smrzavati na tlu, izvijestili su iz Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura bit će između 0 i 2, u gorju od -3 do -1°C.

Obliniji snijeg će u ponedjeljak padati i u Gorskom kotaru te na sjeverozapadu. Sredinom dana i osobito poslijepodne snijeg će i u većem dijelu sjeverozapadnog područja te u zapadnoj Slavoniji prijeći u kišu, koja se u početku može smrzavati na tlu.Na Jadranu će padati kiša, a puhat će jako do olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak.

Prema najavama DHMZ-a kiša i snijeg padati će do kraja tjedna, a temperature će se sve više spuštati u minus, posebice one jutarnje.

HAK: Snijeg u Lici i Gorskom kotaru

ZAGREB - Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici te mjestimice središnjoj Hrvatskoj, a osobito na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Vrbovsko i autocesti A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok, priopćio je jutros u 7 sati Hrvatski autoklub.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja a trajekti i katamarani plove redovito.

Tijekom dana očekuje se na graničnim prijelazima pojačan ulazak teretnih vozila na Bregani, Rupi i Pasjaku, a izlazak prema Srbiji na prijelazu Bajakovo. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:48