GASITELJI NA MUKAMA

ZBOG POŽARA ZATVORENA JADRANSKA MAGISTRALA Gori kod Vodica i na otoku Viru

Pula, Peroj, 170712.Na podrucju izmedju Peroja i Barbarige nesto prije 16 sati izbio je pozar koji se brzo siri nosen burom. Gusti dim vidljiv je iz Pule i veceg dijela Istre. Na terenu je 12 vatrogasaca JVP Pula s cetiri vozila, te clanovi DVD-a Peroj, Vodnjan, Pula i Medulin, a dignuta su i dva kanadera. Na fotografiji: kanaderi pune vodu u uvali Portic sto je mnogim kupacima zabavno gledati.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

VODICE, ZADAR - Jutros oko 10,30 sati na predjelu Srime pored Vodica buknuo je požar otvorenog prostora, doznaje se u Centru 112.

Na terenu je 50-ak pripadnika vatrogasnih postrojbi s područja Šibensko-kninske županije, a iz zraka podršku gasiteljima daju dva kanadera.

Zbog vatre Jadranska magistrala kod Srime zatvorena je za sav promet, a policija promet preusmjerava na Benkovac.

Požar koji je jutros oko osam sati zahvatio gustu borovu šumu na Viru stavljen je pod nadzor, izvijestila je zadarska Javna vatrogasna postrojba.

Vatrogasci ga dalje gase, a zračne snage su prestale djelovati. Iz zraka su u gašenju sudjelovali jedan kanader i dva air tractora.

Požar je zahvatio oko 20 hektara šume. Vatru dalje gase vatrogasci JVP Zadar te DVD Vir, Privlaka i Vrsi s ukupno sedam vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 08:51