NAKON 20 GODINA ŽIVOTA U ŠVICARSKOJ

Tina Turner odustaje od američkog državljanstva, bit će Švicarka!

Tečno govori njemački i izjavila je da više nema čvrstih veza sa Sjedinjenim Državama "osim s najbližom obitelji" i da nema u planu više živjeti tam

Tina Turner odustaje od američkog državljanstva, javila je američka ambasada u Bernu. Turner već godinama živi u Švicarskoj i 24. listopada bila je u konzulatu na potpisivanju “Izjave od dobrovoljnom odustajanju od američkog državljanstva prema Članku 349 Zakona o useljeništvu i naturalizaciji.”

Soul legenda napunit će 74. godinu za nekoliko tjedana, u mirovini je od 2009. U Švicarskoj živi 20 godina i u travnju je položila zakletvu, što je jedna od formalnosti za dobivanje švicarskog državljanstva. Tečno govori njemački i izjavila je da više nema čvrstih veza sa Sjedinjenim Državama “osim s najbližom obitelji” i da nema u planu više živjeti tamo.

Pravno, Tina Turner sada ima dvostruko državljanstvo, jer prema formulaciji koju je potpisala u američkom konzulatu, “odustajanje” ne znači “odricanje” od američkog državljanstva već pristajanje na mogućnost da ga se odrekne nekad u budućnosti, što znači i da u tom procesu neće snositi nikakve porezne ni druge troškove koje za sobom povlači puno kompliciraniji proces odricanja od američkog državljanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:25