ZA NJIH NEMA ŠTEDNJE

Vlada na Facebooku: Smanjenjem plaća ministara ugrozio bi se rad države

ZAGREB - Kada je koalicijska Vlada Ivice Račana 2000. godine stupila na dužnost, jedan od prvih poteza je bio smanjivanje dužnosničkih plaća za 40%. Kada bi se dodatno smanjivale plaće saborskih zastupnika, morale bi se smanjivati i drugim državnim dužnosnicima, dakle premijeru i ministrima, ali i pravosudnim dužnosnicima, znači sucima, glavnom državnom odvjetniku i njegovim zamjenicima.

Smanjivanjem njihovih plaća morale bi se smanjiti i plaće pomoćnika ministara i drugih stručnih ljudi koji rade u državnoj upravi, a to bi dovelo do toga da oni najstručniji odu iz sustava u privatni sektor i da državna uprava ostane bez onih koji moraju pomoći da država dobro funkcionira, napisala je to Vlada na svom Facebook profilu ,nakon što je jedan građanin postavio pitanje Vladi hoće li i ministrima i premijeru smanjiti plaće te tako pridonijeti štednji te većem državnom proračunu.

Ogorčenom Hrvatu, Vlada je na kraju dodala: - Ali, Vaša je ideja zanimljiva i vrijedna da je se s pažnjom razmotri i da se pronađe neki održiv sustav prema kojem bi plaće dužnosnika pratile sudbinu zemlje, da bi trebale rasti ako raste opći standard svih građana, a padati ako svojim neznanjem ili lošim političkim odlukama nanesu štetu zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:19