SRAZ TITANA

AMERIKANCI IZAZVALI JAPAN NA ROBOTSKI DVOBOJ 'Mi imamo robota, vi imate robota. Znate što se mora dogoditi!'

 YouTube

Ako ste osoba koja obožava popularni holivudski hit 'Transformers' i još k tome pratite Ultimate Fight i našeg Mirka Cro Copa Filipovića, ova vijest će vas oduševiti do suza.

Bilo je pitanje vremena kada će se ovo dogoditi. Američka kompanija MegaBots izazvala je japansku konkurenciju u obliku Suidobashi Heavy Industries iz Kyota na tučnjavu. I to ne bilo kakvu. Na tučnjavu stvarnim velikim robotima.

- Vi imate velikog robota, mi imamo velikog robota. Znate što se mora dogoditi. Naša je dužnost prema svim ljubiteljima znanstvene-fantastike na svijetu da ih pustimo da se potuku do smrti - stoji u videosnimci MegaBotsova izazova.

Ukoliko izazov bude prihvaćen MegaBots će, po prvi put u povijesti, u borbu poslati MegaBot Mark II robota.

Visok preko tri metra, robot je opremljen topovima koji ispaljuju kugle boje od 1,5 kilograma brzinom od 200 kilometara na sat. Za kretanje se trenutačno koriste gusjenice, no tim već dizajnira i verziju s nogama za hodanje.

S druge strane američki tim dočekat će - Kuratus. Vozilo na četiri noge s kotačima, u koje stane jedan čovjek-pilot, no njime se može upravljati i uz pomoć bilo kojeg 3G mobitela, ili izravno putem aplikacije za upravljanje, ili indirektno putem minijaturnog modela robota.

Dolazi ‘naoružan’ velikom količinom oružja, naravno ne pravog. Dvije rotirajuće strojnice s plastičnim mecima, lanser raketa na vodu, plastična ‘pandža’...

Okidač za oružje je osmijeh - kamere unutar robota prepoznaju kada se pilot smije, i otvaraju paljbu.

Na robotu su pomične ruke i torzo, a četiri ‘noge’ mogu se koristiti u spuštenom ili podignutom modu. Ukupno ima oko 30 hidrauličkih zglobova.

Suidobashi namjerava ponuditi Kuratusa po cijeni od otprilike 1,4 milijuna dolara - 8,7 milijuna kuna, bogatim entuzijastima i ekscentricima koji bi se voljeli voziti u ovoj futurističkoj napravi, i ‘pucati’ po svojim prijateljima.

Prvi robotski dvoboj u povijest trebao bi se dogoditi u lipnju 2016. godine kako bi timovi imali dovoljno vremena za pripremu.

Iako Suidobashi još uvijek nisu odgovorili na duel, njihova potvrda se željno očekuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:23