NOVA ISTRAGA

ANTISEMITIZAM I RASIZAM Fifa pokreće postupak protiv Hrvatske zbog povika 'Za dom spremni' u Brazilu?

 Tom Dubravec/CROPIX

Fifina disciplinska komisija i službeno je potvrdila kako je pokrenula postupak protiv našeg sljedećeg protivnika, meksičke reprezentacije, zbog optužbi da su njihovi navijači rasistički vrijeđali crnopute igrače Kameruna u dvoboju 1. kola A skupine.

Engleski mediji , pak, tvrde, da su iz visokih izvora Fife dobili informaciju kako bi istraga mogla bti otvorena i protiv Brazila, Rusije te Hrvatske zbog antisemitskih i rasističkih transparenata te skandiranja navijača tih momčadi.

Organizacija FARE (Football against Racism), koja za Fifu na stadionima i oko njih prati ponašanje navijača, i na dvoboju protiv Brazila i tijekom susreta s Meksikom zabilježila je nekoliko nedopuštenih transparenata na tribinama s našim navijačima, a prema nekim informacijama, s tribina Corinthians Arene na otvaranju SP-a nekoliko je puta krenulo ozloglašeno skandiranje 'Za dom spremni'...

Fifin Izvršni odbor uoči početka Mundiala zaključio je kako financijske kazne, koliko god visoke bile, ne postižu željeni efekt kod navijača te su zaprijetili kako će ubuduće oduzimati bodove, pa čak i izbacivati iz natjecanja klubove i reprezentacije čiji se navijači krajnje neprimjereno ponašaju na tribinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:03