FATALNA MIRELA

BOSANSKA MANEKENKA UHIĆENA U AMERICI Golim slikama iznuđivala novac od bogataša

 twitter

Bivša manekenka bosanskog podrijetla, Mirela Sarić Džioba (33), uhićena je u Americi zbog pokušaja iznude 250 tisuća dolara od bogatog biznismena iz Michigena. U ponedjeljak se pojavila na sudu u Detroitu, a puštena je uz kauciju od 10 tisuća dolara.

Prema pisanju The Smoking Guna, Džioba je neimenovanom 61-godišnjem muškarcu slala fotografije eksplicitnog sadržaja nakon čega bi ga ucjenjivala.

- Žrtvu je upoznala krajem srpnja. Stalno ga je propitkivala hoće li izaći s njim pa piće, a to se na kraju i dogodilo. Govorila mu je da uživa u njegovom društvu - rekao je agent FBI-ja Marc Silski, pa je ispričao kako ga je kasnije ispitivala o njegovom bogatstvu govorivši mi da će ga tražiti novac za dobrotvorne svrhe.

Silski je potvrdio i da je Džioba slala neimenovanom biznismenu poruke s golišavim fotografijama, a žrtva je izjavila da je od njega prvo tražila 1400 dolara kako bi platila računalo i tečaj o nekretninama. Kada joj nije odgovorio na poruke rekla mu je 'Zaboravi. Završila sam. M0žda bi je trebala nazvati', što je on protumačio kao prijetnju da će mu kontaktirati ženu.

Nakon što je primila novce, Džioba nije tu stala, nego je prema žrtvinim riječima tražila 250 tisuća dolara kako bi čuvala tajnu o njihovim sastancima dalje od njegove žene.

- Griješiš ako misliš da me možeš ušutkati s 1400 dolara. Trebaš samo platiti i nitko neće saznati - napisala mu je u jednoj poruci, a prijetila je i da će medijima dati poruke koje su razmjenjivali.

Međutim, muškarac je slučaj prijavio, a u dogovoru s FBI-em pripremili su joj zamku. Žrtva je na sljedeći sastanak s njom ponio novac koji joj je predao u kovereti, a nakon primitka iste rekla mu je da do kraja tjedna mora isplatiti i ostatak. Poslije toga su je uhapsili, a prijeti joj kazna do pet godina zatvora.

Prema biografiji objavljenoj na stranici njenog poslodavca, Džioba je majka troje djece, a njenom facebook profilu stoji da je na Sveučilištu u Michigenu je studirala novinartsvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:59