PRESICA ŠEFA HNS-A

Čačić: Neću odstupiti! Ostajem u politici, osim ako me zatvore

Čačić zasad nema namjeru napustiti mjesto čelnika HNS-a, a ne namjerava se ni povući iz javnoga života jer ne vidi zašto bi to učinio
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Da, naravno da razmišljam o tome da budem zatvoren - izjavio je Radimir Čačić danas na konferenciji za novinare, na kojoj se pojavio prvi put nakon prometne nesreće koju je imao u Madžarskoj. Dvije osobe iz automobila na koji je Čačić naletio vozeći desnom trakom po autocesti umrle su od posljedica ozljeda, a Čačić se nakon nesreće povukao iz javnosti.

Teško opisivi osjećaji

- Bio sam sam u automobilu - rekao je Radimir Čačić te se pozvao na policijski izvještaj. O nesreći zapravo nije htio govoriti. - Vrlo teško vam mogu prenijeti kako se osjećam - ustvrdio je. Predsjednik HNS-a nema namjeru odstupiti s mjesta šefa stranke, a ne želi se ni povući iz javnosti jer smatra da bi za takav potez morao napraviti nešto nečasno, osim ako ga ne osude na zatvorsku kaznu.

Posao pravosudnih tijela

- Kaznenu odgovornost utvrdit će pravosudna tijela i ja tu nemam što prejudicirati jer to nije na meni.

Političar sam koji nije na budžetu, a birači će na izborima pokazati radim li svoj posao dovoljno časno - odgovorio je Radimir Čačić na pitanje zašto se ne povuče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:22