OBAMU NAZVAO ČIMPANZOM

PLATILI MU DA ZAČEPI GUBICU Pjevaču Tedu Nugentu zbog rasističkog ispada dali novac samo da ne nastupa

 Screenshot:Youtube

Gradski oci u teksaškom Longviewu su se predomislili nakon što su dogovorili nastup kontroverznog američkog rockera Teda Nugenta, pa će mu platiti 16,250 dolara da ne nastupi na američki Dan nezavisnosti u njihovom gradu.

Taj iznos je polovica sume koju je Nugent trebao dobiti nakon nastupa, a dužni su ga isplatiti kao odštetu za otkazivanje. Gradski čelnici kažu da će im unatoč tome ostati dovoljno novca da dovedu zamjenskog izvođača za proslavu 4. srpnja.

Ted Nugent je inače poznat po rasističkim izjavama, pa je tako 1990. godine govoreći pozitivno o aparthejdu u Južnoafričkoj Republici kazao: 'Ljudi nisu stvoreni jednaki. Veći dio Južne Afrike nastanjuje drukčija ljudska vrsta. Još uvijek stavljaju kosti u noseve, hodaju okolo goli i brišu dupe rukom. Daš im pastu za zube, a oni je pojedu.'

Nugent je američkog predsjednika Obamu nazvao 'čimpanzom' i 'mješancem koji je pripadnik niže vrste'.

Otkazivanje nastupa je objašnjeno kao 'kombinacija različitih razloga', kao što su trošak i upitnost je li to prikladan program za obiteljsko okupljanje. Lokalni čelnik Republikanske stranke Keith Rothra je komentirao kako je Longview političku korektnost platio 16,250 dolara i da je jedini razlog otkazivanja nastupa bilo Nugentovo vrijeđanje američkog predsjednika.

Longview sad traga za zabavljačem koji nikad nije pozvao Obamu da mu 'poliže strojnicu' ili Afroamerikance nazvao 'nižom vrstom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:15