ODLUČNA, BEZ MOŽDA

DJEVOJKA U RATU S GINEKOLOZIMA 'Brane mi sterilizaciju, a ja umjesto djece želim slobodu, karijeru i izlaske!'

Holly Brockwell kaže da nema majčinski instinkt, a ne želi više koristiti hormonalne kontraceptive jer joj ne odgovaraju
 Twitter

LONDON - Znam da mnogim ženama odgovaraju kontracepcijske tablete, ali meni ne. Isprobala sam različite vrste, ali sam uvijek osjećala nuspojave, natečenost, mučninu ili probleme s kožom. Sigurna sam da ne želim djecu i da tu odluku neću nikad promijeniti pa sam se odlučila sterilizirati, no moj ginekolog, koji mora dati suglasnost, mi to ne želi odobriti, ispričala je Britanka Holly Brockwell (30) The Guardianu.

Ona od svoje 26. svake godine podnosi zahtjev za sterilizaciju i svake godine je odbijaju. Tvrdi da nema majčinski instinkt i da ga nikad nije ni imala.

Kaže da nema više 16 godina i vrlo dobro dobro zna što želi ili ne želi u životu. Misli da bi joj taj postupak znatno olakšao život.

- Teško je objasniti tako nešto. To bi bilo kao da objasnite zbog čega vam se neka osoba ne sviđa ili zbog čega vam se ne jede pizza za večeru, nego sendvič, objašnjava Holly svoju odluku.

Kaže da ni njena mama nije željela djecu, ali ju je tata nagovorio. Nakon toga se preudala, a njen tadašnji suprug je također inzistirao da imaju zajedničku djecu, pa je nakon Holly rodila još troje.

- Nikada nije imala novca, nikada nije imala slobodu, bila je nesretna zbog izbora koji je napravila pod tuđim pritiskom. Nikada ne bih željela da mi se dogodi tako nešto. Mnogim majkama oduzimanje slobode ne smeta. Naprotiv, uživaju u tome. Često čujem ljude kako govore 'Moj život su moja djeca'. Tada zašutim. Ne želim takav život. Želim slobodu, karijeru, noćne izlaske ili izležavanje kod kuće uz film i kokice. Ne želim svoj život podrediti bilo kome, odlučna je djevojka, koja je zbog nezadovoljstva time što joj liječnici ne dozvoljavaju da provede svoju odluku počela pisati o svojim razmišljanjima na internetskoj stranici hollybrockwell.com.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:38