NOVI REKORDERI

FOTO, VIDEO: U Guinnessovoj knjizi rekorda pas koji hoda po užetu i najbrža žena u štiklama

 www.guinnessworldrecords.com

On nikad ne koristi sigurnosne mreže i nitko ga ne može pokolebati u njegovim vratolomijama. Ovčar Osbert Humperdinck Pumpernickle ima četiri godine i s pravom nosi titulu najtalentiranijeg psa koji hoda po užetu bez pomoći ikog i ičeg i brže od bilo kojeg drugog psa. Naime, uže dugo 3,5 metra može prijeći za 18.22 sekunde.

Foto: Guinness World Records

Osim toga, Ozzy, kako mu je nadimak, zna hodati i po uskim izbočinama, njihati se na metalnom lancu i balansirati na ramenu svog vlasnika Nicka Johnsona dok vozi bicikl.

- Najsretniji je kad učimo trikove, shvaća to kao igru - kazao je njegov ponosni vlasnik.

Ozzy samo je jedan od najboljih, najčudnijih, u svakom slučaju najposebnijih živih bića uvrštenih u novu knjigu Guinness World Record za 2014. godinu.

U Guinnessovu knjigu rekorda ušla je i Fräulein Julia Plecher koja je prošle godine u njemačkoj u visokim potpeticama pretrčala 100 metara za 14.531 sekundi.

Foto: Guinness World Records

Uz bok gospođici Plecher stoji James Brown, 33-godišnjak koji je ja najveći kolekcionar usisavača. Posjeduje, naime, 322 modela.

Foto: Guinness World Records

Tu je i najmanji magarac na svijetu - KneeHi koji je visok 64.2 centimetra, još malo navršava šest godina i dolazi s Floride.

Foto: Guinness World Records

Colonel Meow iliti Pukovnik Mijau ima pak najdužu dlaku od svih mačaka - čak 22.87 centimetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:30