IZBORI U SLAVONIJI

Glavaš: Kompliment mi je što nisam na popisu Željke Markić

Dr. Miroslav Tuđman je mali sin velikog oca, rekao je Glavaš
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

OSIJEK – Predstavljajući listu koalicije HDSSB-HKS za 4. izbornu jedinicu, osnivač HDSSB-a i prvi na listi Branimir Glavaš kazao je kako smatra da imaju najkvalitetniju listu te ponovio da ukupno u dvije slavonske jedinice očekuje 3-4 mandata. To se, pak, razlikuje od očekivanja njegovog nadređenog stranačkog predsjednika Dragana Vulina, koji sniva 5-6 mandata.

- Ja, sa malo više političkog iskustva, sam malo oprezniji. Dakle, tri mandata su gornja granica s kojom bismo bili zadovoljni, ali kakva bismo stranka bili ako bismo se zadovoljili minimalnim. Vjerujem da će rezultat biti bolji od toga te da će moj mladi i poletni predsjednik tome dati svoj doprinos – rekao je Glavaš, kojega smo pitali i je li tužan što ih Željka Markić nije uvrstila na svoj popis favorita kojima treba dati glas na izborima, dok je s druge strane istaknula Ružu Tomašić i Ivana Zadravca iz HKS-a.

- Uz puno uvažavanje naših partnera, osobno sam izuzetno zadovoljan i smatram komplimentom što me g-đa. Markić nije izvukla kao svog nekakvog džokera i što nisam njezin kandidat – kazao je osnivač HDSSB-a, osvrnuvši se i na činjenicu da listu HDZ-a opet predvodi čovjek koji sa istočnom Hrvatskom nema veze – dr. Miroslav Tuđman.

- HDZ uobičajeno ovdje šalje svoj kadrovski višak u metropoli, kako bi im osigurali ulazak u Sabor. Prije je to bio Vladimir Šeks, potom Milijan Brkić i sada dr. Tuđman. To je klasično političko uhljebljavanje, jer on ne može predstavljati ljude ovog kraja. Osim toga, kada je njegov otac dr. Franjo Tuđman 1989. osnivao HDZ, sin Miroslav je s Antunom Vujićem osnivao SDP, koji se poslije fuzionirao s današnjim SDP-om. Potom je 2000. nakon smrti oca osnovao HIP, što je pokazatelj da nije dorastao zadatku koji nosi pozicija zastupnika i da ovo nije izvorni HDZ. Dakle, 25 godina je politički lutao mali sin, velikog oca – zaključio je Glavaš podno spomenika dr. F. Tuđmanu, gdje su održali „pressicu“. Predsjednik stranke Vulin je, pak, o obećanjima drugih stranaka rekao da su to „nemoguća obećanja, dok za naš program ne treba niti jedna dodatna kuna iz proračuna ili zaduženje. Obećati, primjerice, povrat novca za udžbenike je neodgovorno i neozbiljno. Naš program nudi ljude koji imaju rješenja i koji ne trebaju po mišljenje ići u Zagreb ili Metković.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:37