ŠOKANTNA ISPOVIJEST

HTJELA JU ŽRTVOVATI KAO ABRAHAM IZAKA 'Imala sam dvije godine kad mi je majka razrezala grlo'

 Facebook

Susannah Birch iz Queenslanda prisjetila se dana kada ju je njezina majka pripremala za ritual žrtvovanja iz Starog zavjeta. Prerezala joj je vrat kuhinjskim nožem nakon čega ju je imala namjeru baciti u pećnicu.

Bilo je to 1989. godine, kada je Australka Susannah imala samo dvije godine. Bila je jedino dijete Johna i Linde Andrew koji su bili Adventisti sedmog dana - pripadnici Kršćanske adventističke crkve koji svoju cjelokupnu doktrinu temelje isključivo na Bibliji,.

John Andrew znao je da se Linda u zadnje vrijeme puno više moli, no nije bio svjestan da će uskoro svjedočiti njezinoj prvoj psihotičnoj epizodi nakon što je čitala poglavlje iz Biblije u kojem Abraham žrtvuje svog jedinog sina Izaka.

- Sjećam se kad je oštrila noževe. Odjenula mi je čistu pidžamu, pomazala me uljem, a potom položila na tepih. Sjećam se noža kojim je išla prema mom licu i znam da sam podigla ruke kako bi ju spriječila - kazala je danas 27-godišnja Susannah za ABC Radio National.

Linda je prerezala kćerin dušnik i glasnice.

- Rekla mi je da je držala Susannah dok joj glava nije poplavila, oko 40 minuta - kazao je John Andrew i dodao: - Glasovi su joj govorili da je to čista žrtva i da ju odmah baci u pećnicu, no očito da je u njoj postajao glas razuma jer je rekla kako je nije mogla staviti unutra dok nije sigurna da je mrtva. Shvatila je da čini nešto krivo pa je nazvala policijsku postaju i kazala im 'Upravo sam prerezala grlo svoje kćeri'.

John Andrew došao je kući i zatekao policiju kako odvodi njegovu suprugu i hitnu pomoć koja odvozi Susannah u bolnicu.

Liječnici su izvršili traheotomiju i ugradili u grlo djevojčice kanilu kako bi mogla disati, no nisu očekivali da će ikad više moći govoriti.

Susannah se još uvijek prisjeća plavih šavova na njezinim prstima od porezotina koje je zaradila braneći se od majke. Šest tjedana kasnije vratio joj se glas.

Njezinoj majci Lindi ustanovljen je bipolarni poremećaj i šizofrenija. Nakon što je godinu dana provela u bolnici za mentalno oboljele, vratila se kući.

- Dok sam odrastala, nisam smjela govoriti o tome. Od desete do trinaeste godine Susannah je bila primorana gledati još majčinih ispada i bila pod dojmom da je za sve ona kriva jer nije pomogla majci.

POtom su se njezini roditelji razveli, a Susannah je napokon progovorila o onome što joj se dogodilo.

- Svima sam ispričala što mi je majka učinila, a obitelj se čak šalila na njezin račun. Govorili su 'barem te nije živu ispekla'.

Susannah sada ima 27 godina i veliki ožiljak preko vrata i govornu manu.

- 2007. godine prestala sam ju viđati. Naši putovi su se razišli, no čudno je to. Samo što želim da mi kaže jest 'oprosti' - zaključila je Susannah koja ima fobiju od noževa i pati od neke vrste paranoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 15:44