PIŠE MLADEN PLEŠE

I u vrijeme prošle kampanje kružio je sličan papir protiv Ive Josipovića

 CROPIX

Da će skora predizborna kampanja za predsjednika države opet biti puna prljavština, premda su glavni favoriti iznimno uljuđeni i neagresivni ljudi, otkriva pismo koje je dobio i javnosti proslijedio predsjednik Ivo Josipović. U pismu, s potpisom anonimne članice SDP-a, optužuje se SDP zbog navodne odluke da u predizbornoj kampanji neće birati sredstva kako bi se kompromitiralo Kolindu Grabar Kitarović, HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu države. Anonimka je pristigla baš u vrijeme dok se u SDP-u lome koplja treba li podržati Josipovića odmah, ili valja pričekati jesen, dakle, posljednji trenutak, da bi se to učinilo. Što kod dijela članova stranke i javnosti čak budi sumnju u iskrenost SDP-ove potpore.

OPERACIJA BARBIKA Josipović: 'Podzemlje mi podmeće da imam tajni plan diskreditacije Kolinde'

Ponavlja se tako scenarij iz predizborne kampanje od prije pet godina, kada se pojavio sličan papir kojemu je također bio cilj diskreditacija Josipovića. Lažne optužbe iz prošle kampanje, pokazali su izborni rezultati, nisu ugrozile njegovu pobjedu. Postavlja se stoga pitanje zašto se netko, unatoč lošim iskustvima, ipak odlučio na sličnu akciju.

Tko je mislio da će tako pomoći Kolindi Grabar Kitarović - koja unatoč tome što je već gotovo dva mjeseca nedodirljiva medijska zvijezda u anketama javnog mnijenja ipak ne uspijeva skupiti više od 40 posto glasova - učinio joj je medvjeđu uslugu.

Sasvim je, naime, sigurno da Kolinda Grabar Kitarović, kao uostalom i predsjednik Josipović, nikada ne bi pristala sudjelovati u takvim prljavštinama, pa nije isključeno da su oni koji su podmetnuli tu priču željeli naškoditi ne samo Ivi Josipoviću nego i Kolindi Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:17