DIZANJE UTEGA NAJBOLJE

ISTRAŽIVANJE pokazalo: Žene ORGAZAM mogu postići za vrijeme VJEŽBANJA

Stručnjaci sa Sveučilišta Indiana potvrdili su kako su najčešći načini vježbanja tijekom kojeg žene zbog stiskanja mišića zdjelice dožive orgazam - trbušnjaci, čučnjevi, bicikliranje, penjanje po užadi, podizanje utega i zgibovi.

"Ovi podaci su zanimljivi jer sugestiraju da orgazam nije nužno vezan uz seks, i mogu nas podučiti tjelesnim procesima", piše Psychology today.

Naime, vježbanje trbušnih mišića povećava seksualno zadovoljstvo kod žena , a neke od njih tvrde da su doživjele "coregazam", orgazam tijekom vježbanja.

Studija je nedavno objavljena u znanstvenom časopisu Sexual and Relationship Therapy, a istraživanje je provedeno na 370 žena u dobi od 18 do 63 godine.

Gotovo 124 žena doživjelo je orgazam tijekom vježbanja, a 246 priznaje da im se seksualni život poboljšao otkad vježbaju. Od žena koje su doživjele orgazam tijekom vježbanja, 26,5 posto iskusilo je tijekom dizanja utega, 20 posto dok su se bavile jogom, 15,8 posto tijekom bicikliranja, 13,2 za vrijeme trčanja, a 9,6 planinareći.

Redovito vježbanje je možda ključ za dobar seksualni život. Isti blagotvorni učinak kao što ima na zdravlje ima i na aktivnosti u spavaćoj sobi, tvrdi voditeljica studije Debby Herbenick.

Tzv. "coregazam" najčešće dožive žene s jakim mišićima zdjelice koji se tijekom vježbanja neprestano stišću, objasnila je autorica knjige "Neustrašivi seks", Joy Davidson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:06