KIČ NA KVADRAT

Kako slave bogati Rusi: Božić na dijamantnim skijama i uz poslugu koja ručno grije čizme

ZAGREB - Superbogati Rusi u siječnju će pravoslavni Božić provesti u najekskluzivnijem skijaškom resortu na svijetu, Courchevelu u Francuskoj, niz čije će se padine ove godine spuštati na dijamantnim i pozlaćenim skijama te u odjeći koja se proizvodi u ekskluzivnim limitiranim serijama.

Sve to nosit će u specijalnim skijaškim torbama koje stoje 60.000 dolara, a posebno za njih izradila ih je dizajnerska kuća Lacroix koji im je izradio i ekskluzivnu seriju skija Ultime, a jedan par vrijedi 50.000 dolara. Ukrašene su komadićima dijamanata, a dio je pozlaćen. Sve te “bling bling” ukrase napravio je jedan od najpoznatijih pariških zlatara, Phillipe Tournaire.

Osim na opremu, ruski milijarderi gomilu novca će potrošiti i na smještaj. Sobe i apartmani u kojima će odsjesti stoje između osam i 20 tisuća dolara za noć, a noćenje u ekskluzivnom apartmanu s privatnim spa centrom stajat će ih 50.000 dolara. Uz to ide i osobna posluga koja će im ručno grijati čizme prije nego što izađu na hladan snijeg.

Tu je i novogodišnja večera koja u restoranu Le 1947 za dvoje stoji više od 2000 dolara, ali u cijeni nije vino. No, čisto sumnjamo da će im ta stavka predstavljati problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:46