MODERNA UMJETNOST

Koji je 25 YouTube videa zaslužilo biti na izložbi u poznatom njujorškom muzeju Guggenheim

Video klipovi 25 autora postavljeni su na ' YouTube Play: A Biennial of Creative Video', interaktivnu izložbu koju će moći vidjeti svi posjetite famoznog muzeja na Manhattanu.

Bijeli zidovi poznatog njujorškog muzeja Guggenheim prikazuju posjetiteljima isječke iz "Alise u Zemlji čudesa", a zatim videospot OK GO-a. Dio je to postave od 25 videouradaka odabranih da budu dijelom izložbe " YouTube Play: A Biennial of Creative Video" čiji je cilj da radovi dosegnu što je veću moguću gledanost.

Nancy Spector, Marilyn Minter, Stefan Sagmeister i OK Go došli su na otvaranje izložbe na koju se prijavilo čak 23.000 video uradaka autora iz 91 zemlje. Žiri od 13 ljudi, među kojima su bili Laurie Anderson, Takashi Murakami i bend Animal Collective morao odabrati 20 radova za izložbu, no na kraju su bili "tako dirnuti kvalitetom radova da su odlučili popis proširiti na 25."

Posljednjih 20 godina, vizualna kultura doživjela je promjene pa je pokretna slika postala punpravnim dijelom moderne umjetnosti. Internet dana katalizira i stvara nove oblike digitalnih medija, uključujući i online video. Video je danas dostupan svima, bilo kada i bilo gdje - na mobilnim uređajima, digitalnim kamerama, računalima i tabletima - video je postao medij za mnoge umjetnike. Ova izložba postavljena je upravo radi priznavanja trenutnog učinka novih tehnologija na kreativnost.

Izložba je bila postavljena od 22.-24. listopada u Guggenheimovim muzejima u New Yorku, Bilbau, Berlinu i Veneciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 11:17