NAJVEĆA ŽRTVA OI-A

Korejka plakala skoro sat vremena dok je čekala ishod žalbe

Shin A Lam, korejska predstavnica na olimpijskom turniru u mačevanju, dosad je najveća žrtva Londonskih igara. Finala i medalje koštala ju je kontroverzna sudačka odluka.

Pri rezultatu 5-5 u dodatnoj minuti, s iscurenim vremenom, Korejka je imala finale u rukama. Pri posljednjemu napadačkom pokušaju njezine polufinalne suparnice u disciplini mača, svjetske prvakinje Britte Heidemann, službeni je sat stao. Premda je vrijeme sigurno isteklo i premda je izgubila meč, Njemici je ipak dan novi pokušaj za napad zbog nastaloga tehničkog problema. Novu je priliku Heidemann iskoristila postigavši ipak poen za konačnu 6-5 pobjedu.

Korejka je preko svog trenera uložila istodobno žalbu na odluku, a kontroverzno je vijećanje trajalo gotovo sat vremena. Dobar dio njega Shin je provela jecajući na borilištu: mačevalačka pravila, naime, podrazumijevaju da sportaš ne napušta poprište borbe dok se žalbeni postupak ne riješi.

Konačna, negativna odluka, shrvala je Korejku koja je briznula u konačan agonični plač!

Da stvar za nju bude gora, skoro je pa odmah morala nastaviti natjecanje u borbi za broncu, koju je izgubila od Kineskinje Sun Yujie.

- Bio je to za mene jako težak sat vremena. Cijelo sam vrijeme mislila o svemu što sam prolazila da bih dobro pripremljena došla na Igre. Ne razumijem zašto meč nije završen nakon posljednjeg pokušaja udarca moje suparnice – rekla je nakon svega još uvijek shrvana Korejka.

Njezin trener novinarima je nakon kontroverznog epiloga rekao:

- Svi su nam suci rekli da razumiju našu poziciju ali da jednostavno nisu mogli učiniti ništa drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:41