IZAZVAO ZGRAŽANJE

LJUBITELJI ŽIVOTINJA BIJESNI Trgovac na štandu prodavao zaštićenu vrstu morskog psa i hvalio se na Facebooku

Kupio je morsku lisicu za 80 funti (oko 720 kuna) i izložio ju sa voćem u čeljusti pa objavio na Facebook stranici Greendale farm shopa, tržnice gdje je prodavao ribu

Mladi trgovac ribom iz Engleske izazvao je zgražanje nakon što je prodao odreske 4,5 metra dugog morskog psa lisice, ugrožene životinjske vrste, i time se hvalio na Facebooku.

Mat Carter na svom je štandu u Farringdonu u Devonu ponudio kupcima 250 kilograma tešku ribu nakon što ju je slučajno uhvatila kočarica.

Kupio je morsku lisicu za 80 funti (oko 720 kuna) i izložio ju sa voćem u čeljusti pa objavio na Facebook stranici Greendale farm shopa, tržnice gdje je prodavao ribu.

- Tko će sutra doći kupiti odreske morskog psa lisice? 4,5 metra velika zvijer sletjela je na Brixham tržnicu. Naši trgovci ribom su jako sretni - napisao je.

Prodao je 250 funti vrijedne odreske, a onda nišao na ljute komentare ljubitelja životinja. Nije, naime, znao da je morski pas lisica na popisu ugroženih i zaštićenih vrsta.

Odmah je maknuo fotografije s interneta i ispričao se kazavši kako je odlučio kupiti morskog psa jer bi inače bio bačen.

- Kad su ga ulovili bio je mrtav. Da ga ja nisam kupio, nitko ne bi. Predivna je to životinja i bolje da je ovako završio nego da su ga bacili - napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:42