NEVJEROJATAN SLUČAJ

MILIJUNAŠ OD SUROGAT MAJKI NARUČIO 1000 BEBA Želio je vojsku glasača kako bi pobijedio na izborima

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Tajland je zabranio stranim parovima da djecu, koju su im rodile tamošnje surogat majke, odvode iz zemlje.

Povod toj odluci najnoviji je skandal koji je izbio kada se doznalo da je bogati Japanac Mitsouki Shigeta (24) otac 15 beba u dobi između šest mjeseci i godinu dana, koje mu je rodilo 11 tajlandskih surogat majki.

Mitsouki Shigeta sin je Yasumitsu Shigete, čelnog čovjeka japanske telekomunikacijske kompanije Hikari Tsushin, čije se bogatstvo procjenjuje na oko milijardu dolara.

Tijekom policijskog ispitivanja u Bangkoku mladi Shigeta priznao je kako mu je plan bio platiti tajlandskim surogat majkama da mu rode 1000 djece!

- Najbolja stvar koju mogu učiniti za svijet je da ostavim mnogo djece - rekao je navodno Shigeta, kako piše londonski Times, tijekom policijskog ispitivanja.

U maniri novovjekog Džingis-kana (mongolski je osvajač imao više od 1000 djece), Shigeta je planirao zasnovati golemu obitelj kako bi stekao vojsku glasača i pobijedio na izborima.

Tajlandska policija ušla je u trag Shigeti nakon skandala koji je izbio oko surogat bebe Gammy.

Riječ je o šestomjesečnom dječačiću kojega je, zajedno sa sestrom bliznkom, jednom australskom paru rodila surogat majka Pattharamon Janbuai (21). Kada su u četvrtom mjesecu trudnoće doznali da beba ima Downov sindrom, australski par je mladoj ženi naredio da pobaci, ali je ona to odbila.

Nakon rođenja Australci su uzeli zdravu djevojčicu, a maloga Gammyja ostavili surogat majci.

Sada su sve agencije za surogat majčinstvo u Bangkoku zatvorene, a tajlandska je policija iz zračne luke vratila dva istospolna para iz Australije, baš kao i dva iz SAD-a, koji su iz zemlje pokušali iznijeti svoju surogat djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 21:59