DOŽIVOTNA ROBIJA

NEMILOSRDNO UBOJSTVO Zabila susjedu šiljak u oko, zadavila ga, raskomadala pa skuhala: 'Jer on to zaslužuje'

 Facebook

Amerikanka Angela Stoldt (42) osuđena je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je priznala da je šiljkom za led izbola, a potom zadavila, raskomadala i skuhala svog susjeda, James Sheaffera (36).

Tijekom suđenja za ovo nemilosrdno ubojstvo koje se dogodilo u travnju prošle godine, moglo se doznati da je gospođa Stoldt pokušala kremirati svoju žrtvu tako što je nekoliko dijelova susjedova tijela, uključujući stopalo, nogu i obje ruke strpala u pećnicu i lonce.

Kada je vidjela da joj plan neće upaliti, spakirala je dijelove tijela u vreće za smeće, pa je zamolila djecu da joj ih pomognu zakopati u različite dijelove grada Deltone, u kojem žive. Kako djeci ništa ne bi bilo sumnjivo, rekla im je da se nastoji riješiti jelena kojeg je slučajno udarila automobilom.

Motiv koji je vodio do ovog ubojstva je prema svemu sudeći financijske prirode. Naime, ubijeni susjed je zamolio gospođu Stoldt da njegova invalidska primanja sjedaju na njezin račun. Ona je pristala na to, što će se na kraju pokazati fatalnim, jer je susjed dizao više novaca nego što je bilo na računu. Navodno je tražio od nje i da posudi od svog oca 4000 dolara.

Kako je gospođa Stoldt osjećala sve veći pritisak odlučila se na akciju.

Prema sudskim spisima, ona je ujutro 13. travnja prošle godine, zajedno s dvoje djece pokupila susjeda s posla pa su se odvezli kod nje doma.

Tamo je par popio nekoliko votki. U jednom trenutku, gospođa Stoldt je u susjedovo piće ubacila lijekove za bolove koje je ukrala ocu, u njegovo piće. U kombinaciji s alkoholom oni uzrokuju pospanost, što se dogodilo i ovaj put.

Nakon toga je gospođa Stoldt svog susjeda ispratila do automobila pa su se zajedno odvezli do lokalnog groblja. Prije toga je djecu ostavila kod roditelja.

Iako je gospođa Stoldt tvrdila da je susjed prvo napao nju, tužitelj Ryan Will detaljno je ispričao što se dogodilo.

- Sa stražnjeg sjedala je uzela šiljak za led i zabola ga je susjedu u desno oko. Nakon toga je uzela kabel pa ga je zadavila. Kada se Sheaffer prestao kretati, ponovno je uzela šiljak za led pa ga je zabila ravno u njegovo lijevo oko. Poslije toga je zamotala njegovu glavu kako krv ne bi uprljala unutrašnjost automobila - ispričao je tužitelj.

Poslije ubojstva gospođa Stoldt se zajedno s mrtvim susjedom odvezla u svoju garažu gdje ga je razrezala nožem i pilom.

Zatim je jedan po jedan komad tijela prenijela u kuhinju gdje ga je pokušala 'kremirati'.

Kada je vidjela da to neće proći, promijenila je plan.

Forenzičaka Marie Herrman posvjedočila je da glava i tijelo gospodina Shaeffera, inače oca troje djece, nikada nisu pronađeni.

Međutim, u loncu za juhu su pronađeni ostaci butne kosti, čašice koljena i mekog tkiva, posvjedočila je dr. Hermann.

Do priznanja ovog zločina došlo je kada je kći gospođe Stoldt upitala majku zašto se osjeća jak smrad u kući. Prvotno joj je rekla da je riječ o mrtvom štakoru, ali se na kraju slomila pa joj je sve priznala.

Tek tri tjedna kasnije priču je ispričala i ostatku obitelji. Njezina sestra je tada primijetila da je sklona samoubojstvu pa je cijeli slučaj prijavila policiji.

Tijekom ispitivanja gospođa Stoldt priznala svoj zločin.

- U četvrtak sam ga kuhala, a u petak zakopala njegove ostatke. Žao mi je, ali dobio je što zaslužuje - rekla je tada dodajući da je bila uvjerena da će joj on uništiti život.

Iako je pokazala policajcima gdje je zakopala dijelove tijela svoga susjeda, oni ih nikada nisu uspjeli sve pronaći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:47