INOVATIVNA APLIKACIJA

NOVA PREDIZBORNA TAKTIKA HDZ-a Ne samo da vas gleda, sada vam Plenković s plakata - i priča!

 Marko Todorov / CROPIX

Ne samo da vas gleda, sada vam političar s plakata, billboarda, novina i letka - i priča.

Na ovu taktiku odlučili su se u HDZ-u, gdje su u suradnji s hrvatskom tvrtkom NoStressMarketing osmislili aplikaciju proširene stvarnosti “Vjerodostojno” koja građanima omogućuje da sliku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića s plakata “ožive” i čuju što im poručuje. U HDZ-u kažu da je procedura poprilično jedostavna.

Nakon skidanja i pokretanja aplikacije, na ekranu pametnog telefona pojavljuje se kamera. Tu kameru zatim je potrebno usmjeriti na bilo koji billboard, citylight, novine, plakat, letak sa slikom Andreja Plenkovića, koja može biti i na zaslonima računala i drugih pametnih uređaja, nakon čega se pokreće videoporuka HDZ-ova kandidata za premijera.

- Dolaskom novog vodstva na čelo stranke znatno je povećan interes prema novim medijima i kreativnijim načinima komuniciranja. Tako je i ova aplikacija odraz promjena u našoj stranci i odluke da HDZ prati napredne tehnološke trendove te da na inovativan način korisnicima pametnih uređaja predstavi poruku Andreja Plenkov ića upućenu mladima - kaže glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

Na pitanje koliko je aplikacija plaćena, Jandroković je odgovorio da je ona u potpunosti plod hrvatske pameti te da će cijena aplikacije biti objavljena u financijskom izvješću kampanje. U HDZ-u navode da se od danas aplikacija za Android uređaje može skinuti na Google Play te na stranici HDZ-ove kampanje vjerodostojno.hr, dok će za iOS uređaje na Apple App Storeu to biti dostupno danas poslijepodne ili tijekom vikenda.

Aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:59