NI BRIGE NI PAMETI

PILOT ODLUČIO ODSPAVATI I UGROZIO ŽIVOTE 500 PUTNIKA Let prepustio neiskusnom kopilotu, on se zamotao u deku i nestao na dva i pol sata

Amir Akhtar Hashmi
 Kamil Arif / Twitter

Pilot zrakoplovne kompanije PIA (Pakistan International Airlines) ugrozio je živote 300 putnika kad je odlučio odspavati u poslovnom razredu, a za kontrolama ostavio kopilota koji je još uvijek u programu koji zahtijeva mentora.

Kapetan Amir Akhtar Hashmi zamotao se u plavu dekicu i ispružio na ležaju u poslovnom razredu aviona ubrzo nakon što je zrakoplov poletio iz Islamabada u Pakistanu prema Londonu. K sebi je došao tek dva i pol sata kasnije, izvijestili su lokalni mediji.

Osim što je bio odgovoran za kompletan let, bio je zadužen i za podučavanje kopilota kad ga je jedan od putnika uhvatio na djelu, fotografirao, a slike onda objavio na internetu. Putnik možda ne bi ništa ni skužio da pilot nije bio u službenoj uniformi. Odmah je sve prijavio stjuardesi, pišu britanski mediji.

Pakistanski mediji pišu da je pilot, inače bivši predsjednik Udruge pilota pakistanskih zrakoplovnih kompanija, odmah suspendiran, a istraga se provodi.

Stjuardesa je za lokalne novine rekla: ‘Putnik se požalio se ne osjeća sigurno dok kapetan spava u poslovnom razredu.’

Uobičajeno je da piloti uzimaju odmor tijekom dugih letova i mnogi zrakoplovi u stražnjem dijelu kokpita imaju male prostore s krevetom i telefonom tako da se odmah može doći do kapetana u hitnom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 16:13