LIDER HDZ-A

PLENKOVIĆ 'Sve je moguće, jedino jamčim da koalicije sa SDP-om neće biti! Milanović? Nije mi čestitao, to je njegov problem...'

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Dan nakon relativne pobjede na prijevremenim parlamentarnim izborima, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je intervju za Dnevnik HRT-a.

'Izuzetno sam zadovoljan rezultatima izborima, svi znaju u kojem su stanju bili krajem lipnja. Nisam na čelu niti dva mjeseca a sastavili smo liste i vodili kvalitetnu i afirmativnu kampanju. Želim da razina komunikacije na političkoj sceni bude kakva je vodio HDZ.

Kad je riječ o pregovorima - imali smo sjednicu Nacionalnog vijeća i analizirali situaciju. Posbno mi je drago što imamo dobre rezultate u Zagrebu i to nam je dalo veliki poticaj. Već od sutra krećemo s pregovorima s drugim strankama. Ja ću biti na čelu i preuzimam odgovornost.

Mi smo pobjednici izbora i s te pozicije idemo u pregovore. Most je potencijalni partner, a sve što su imali s mojim prethodnicima - ja za to ne odgovaram. Što se tiče mene - dosta je eksperimenata. Predsjednik pobjedničke stranke mora biti premijer.

Što se tiče ostalih stranaka, teoretski je sve moguće. Jedino jamčim da velike koalicije HDZ-a i SDP-a neće biti'.

Komentirao je i današnju pressicu Kolinde Grabar-Kitarović.

'Predsjednica brine o radu svih institucija i ja to poštujem. I ja želim da ustavni rokovi budu poštovani', kazao je Plenković.

Nije mogao izbjeći ni današnje obraćanje Zorana Milanovića.

'Milanović mi i dalje nije čestitao, a on očito nema dovoljno snage da političku kulturu primjeni i na sebe. No to je njegov problem. Mijenjajući HDZ želim mijenjati i Hrvatsku. Sastavljanje vlade sigurno neće trajati mjesecima kao prošli put. Očekujem normalan, najbrži rok', zaključio je lider HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:14