DRUGA GENERACIJA

PREDSTAVLJEN NOVI HYUNDAI i20 Korejci i u nižoj klasi žele izaći iz sjene velikih igrača

Hyundai i u nižoj klasi želi izaći iz sjene velikih igrača, a novi i20 bit će pravi iskorak u tom smjeru

Salon u Parizu bit će veliko poprište premijera malih modela. Već ranije su najavljeni nova Škoda Fabia i Opel Corsa, a sada je i Hyundai za početak listopada najavio svečano otkrivanje druge generacije svog mališana i20.

Za razliku od dosadašnjeg modela iz 2008., čiji izgled jest bio simpatičan, ali i odviše jednostavan, novi je puno atraktivniji, ali ne i napadan. Smirene i oku ugodne linije kriju i nove dimenzije, narasle u svim smjerovima. Duljina je povećana na 4,04 metra (+4 cm), a bolju prostranost jamči i nova platforma s osovinskim razmakom povećanim na 2,57 metra (+4,5 cm).

Štoviše, Hyundai najavljuje kako će novi i20 biti auto s najprostranijom unutrašnjosti u svojoj klasi! Da je prostor stvarno dobro iskorišten pokazuje i obujam prtljažnika od čak 320 litara, što ne samo da je dobrih 25 litara više nego u još kratko aktualnom modelu, nego je i vrijednost kojom i20 ulazi u sam vrh klase.

Pojedinosti o motorima koji će se ugrađivati u model razvijen u Hyundaijevom centru u Njemačkoj zasad još nema, ali zato postoje o saznanja o opremi, još jednoj stavci kojom mali Hyundai neće zaostajati za renomiranim suparnicima. Ovisno o paketu, u opremu ulaze parkirna kamera, panoramski stakleni krov, diodna svjetla, keyless i start/stop uređaj, multimedijalni sustav s navigacijom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 00:33