KOMENTAR

Samozvani domoljupci ne mire se da je Nina Obuljen najbolji izbor za Ministarstvo kulture

 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Tko vjeruje člancima objavljenima ovih dana na našim takozvanim domoljubnim portalima, dr. Nina Obuljen Koržinek već godinama, i javno i potajno, širi četničku propagandu, otima novac hrvatskim generalima, mrzi istinu o Domovinskom ratu, plaća antihrvatske filmove. Uz sve to, pritajena je i javna ljubiteljica komunističkih zločinaca, njihove djece i unuka. Gospođa samo što nije oglašena za glavnog veliko i malo srpskog udbo-globalističkog agenta u hrvatskoj kulturi! Pitanje je samo kako se, pobogu, uspjela toliko infiltrirati u domoljubne strukture da je eto ne samo nitko dosad nije ni pokušao omesti u zločinačkim namjerama, nego joj je, štoviše, Andrej Plenković izgleda odlučio ponuditi dužnost ministrice kulture.

Znači, obmana je savršeno uspjela. Ta kako i ne bi! Jer tko zna još otkad Obuljen djeluje kao velikosrpsko-globalistički spavač. Po svemu sudeći, pripremala se i ranije od rane mladosti. Da bi se što bolje kamuflirala, rodila se u Dubrovniku (nije bez vraga odabrala upravo grad slavne kulture), a zatim je uz osnovnu i srednju školu, ciljano završila i glazbene. Ni poslije nije odustajala od koncepta trajnog isisavanja novca iz tijela i duša poštenih, još i u socijalizmu domoljubnih, poreznih obveznika. Nije joj bilo dosta da završi samo jedan, ionako nekoristan, Filozofski fakultet, gdje je za račun radnih masa diplomirala francuski jezik i nešto što se naziva komparativna književnost, nego je još morala upisati i Muzičku akademiju. Da bude gore, tamo je diplomirala violinu. Kakva kamuflaža. Dakako, studij je iskoristila kao izliku da se preseli u Metropolu. Sad se već našla blizu srca kulture, još načeta od četničko-komunističke propagande, s očitom namjerom da se u njemu ugnijezdi kao trajna zmija u njedrima. Usput je i dalje, puzeći sve bliže tome našem kulturnom srcu, trošila novac poreznih platiša ne bi li se školovala! Prvo je, ne mareći za druge, 2004. magistrirala na Fakultetu političkih znanosti, zagrebačkom leglu neokomunističkih kadrova i vjerojatnom terorističkom gnijezdu velikosrba. U istom je gnijezdu, napokon, više i ne krijući prave namjere, obranila doktorsku radnju, čiji sam naziv kaže dovoljno: “Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa”.

Već iz njega svakom je, i mamurnom i pijanom, domoljubu, jasno da ovdje gospođa zaziva rastakanje tisućljetne hrvatske kulture, kojoj kani, kako se sama izdala, “promijeniti opseg” za račun “međunarodnih integracijskih procesa”. Znači, opet neka stara-nova Jugoslavija i partizanija na djelu… Dakako, da se zahvali svojim nevidljivim inozemnim sponzorima, Nina Obuljen završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova… Njezini su joj pak belosvetski sponzori i sponzoruše darovali zauzvrat sočne parčiće svoje milosti. Dopustili su joj da se usavršava u Parizu, na katedri za doktorske studije Sveučilišta Paris-Dauphine. Tu se pokazala kao toliko poslušna agentica globalizacije (što je, među ostalim, drugi naziv za obnovu Jugoslavije), da su joj prikačili i neke udarničke značkice, primjerice francuska Vlada uručila joj je Red viteza umjetnosti i književnosti. Smiješno. Još su joj pritom osigurali dovoljno sinekura da eto uopće cijeli život, kao i dotad, neće morati krasti. Znači, pravi štetočinski rad protiv hrvatskih nacionalnih interesa Nina Obuljen započinje tek kad se, napokon, domogla Ministarstva kulture. Harati je ozbiljno počela još 2006. kad ju je HDZ-ov ministar kulture mr. Božo Biškupić, naivan kakvi već prema agentima jesu HDZ-ovci, angažirao za pomoćnicu, prvo običnu, a zatim i glavnu. Potiho je, šireći svoje opake izrežirane pipke, rovarila u Ministarstvu kulture sve do kraja 2011., budući da ju je, i on naivan kakvi već prema agentima HDZ-ovci jesu, pri državnim jaslama zadržao i ministar kulture Jasen Mesić.

Agentica opaka tobože iz hrvatske Atene zabola je nož u srce hrvatskoga bića prvi put zaista ozbiljno kad je dobrim dijelom napisala Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji, a zatim je taj nož nastavila zavrtati u živoj rani hrvatskoga bića kao predsjednica Programskoga vijeća HRT-a od 2012. do 2014., u razdoblju kad je javna televizija, okupirana od četnika, svakodnevno ponižavala branitelje i Domovinski rat.

U ove dane, kad domoljubni portali, virtualno spaljuju Ninu Obuljen Koržinek, ona za njih ne pokazuje niti mrvu razumijevanja. Ničim ometana, upravo je otputovala na Maltu, na Svjetski samit umjetnosti i kulture, čija je programska direktorica. Oni koji Hrvatskoj svakako ne žele dobro, još prije toga su je, dakako, ubacili čak i u Ujedinjene narode, gdje je paradirala kao članica UNESCO-a ekspertnog tima za provedbu Konvencije o očuvanju i promociji raznolikosti kulturnih izričaja. Najgore u svemu tome jest to što je dr. Nina Obuljen Koržinek eto uspjela toliko zavarati hrvatski narod, te ne samo prave, nego i lažne branitelje, da su joj omogućili eto da se, valjda jedina u državi, i teorijski i praktično školuje za ministricu kulture. To je taj posljednji udar koji će samozvani domoljupci morati podnijeti: nema od Nine Obuljen Koržinek osobe prikladnije da preuzme Ministarstvo kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:44