BESTSELLER.HR

SENZACIONALNO SNIŽENJE Knjige najboljih kolumnista Jutarnjeg za samo 10kn na Bestseller.hr-u

Ako ovog Božića želite stvarno razveseliti vjerne čitatelje kolumnista Jutarnjeg lista, poklonite im kolekciju ili bilo koju knjigu kolumni po cijeni od samo 10 kuna. Želite dodatno popuniti svoju kućnu biblioteku? Bestseller.hr snizio je i cijene brojnih naslova čak do 90 posto u svojoj ultimativnoj blagdanskoj rasprodaji.

Kolekcija najboljih hrvatskih kolumnista sadrži izdanja sedmorice autora – Miljenka Jergovića, Borisa Dežulovića, Ante Tomića, Davora Butkovića, Tomislava Židaka, Jurice Pavičića i Inoslava Beškera, a svaku knjigu kolumni možete kupiti i zasebno.

MILJENKO JERGOVIĆ

Muškat, limun i kurkuma“ Miljenka Jergovića zbirka je eseja iz autorske kolumne u Magazinu Jutarnjeg lista i funkcionira kao promenada najzanimljivijih likova iz naše novije kulturne povijesti, ali je ujedno, kao i mnoge druge Jergovićeve proze, osobna povijest prepuna intimističkih zapažanja.

BORIS DEŽULOVIĆ

Diego Armando i sedam patuljaka“ zbirka je sportskih kolumni Borisa Dežulovića, pisca i novinara koji je, prema vlastitim riječima, cijeli život želio biti samo - sportski novinar. Dežulović se klanja sportskom duhu i ne poznaje mržnju prema drukčijoj boji dresa, ali neštedimice raskrinkava nasilnu gomilu koja stadione pretvara u arenu političkog primitivizma i isključivosti.

ANTE TOMIĆ

Klevete i laži“ zbirka je kolumni Ante Tomića, popularnog kolumnista Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije, vjerojatno autora čiji se tekstovi najprije i najviše komentiraju na gradskim trgovima i u kafićima odmah nakon objavljivanja. Tomić je originalni humorist, pisac koji će svaku aktualnu zgodu koja se tiče svih nas provući kroz vlastitu prizmu smijeha i ironije, baciti nam rukavicu u lice i, poput dežurnih gradskih obješenjaka, pritom ubosti 'u sridu', potičući nas da pomislimo kako možda nije baš sve onako kako nam je servirano.

DAVOR BUTKOVIĆ

On the record“ prva je politička knjiga glavnog političkog kolumnista Jutarnjeg lista, Davora Butkovića. U ovoj knjizi sakupljene su kolumne tiskane u Jutarnjem listu između lipnja 2009. i prosinca 2011, dakle od zadnjih dana Sanaderova režima do parlamentarnih izbora 2011. godine, koje su Jadranka Kosor i i HDZ dočekali kao potpuni autsajderi. Ova je zbirka ujedno promućuran pogled na gibanja hrvatske demokracije i autentični dokument o padu HDZ-a.

TOMISLAV ŽIDAK

Proljeće u Europi“ okuplja tekstove Tomislava Židaka iz Maksimirske šume koji se, naravno, ponajprije bave Dinamom, klubom koji je autorova prva i vječna ljubav i njegova najveća pokora, kojemu on neprestano priželjkuje europski uspjeh, ali je istodobno svjestan njegove nemoći u jarmu privatnih financijskih interesa, koji su čak i najvatrenije navijače udaljili s tribina. Ove kolumne odavno već nisu samo sportske, one su prava mala gradska kronika, pogled na svijet s polupraznih tribina maksimirskog stadiona, gdje još uvijek poneki entuzijast sanja san o Europi.

JURICA PAVIČIĆ

Nove vijesti iz Liliputa“ Jurice Pavičića noviji je izbor iz kolumni koje izlaze već gotovo dva desetljeća, od svojih početaka u Vijencu 1993. kad ga je uređivao Vlado Gotovac, preko Zareza i Nedjeljne Dalmacije, i konačno od 2000. u Magazinu Jutarnjeg lista. Pavičić skenira splitsku, dalmatinsku svakodnevicu kroz prizmu običnog, kulturnog građanina koji se borio za ovu zemlju pa mu sad nije lako pomiriti se s time kako je sve pošlo po krivu, i kako mu neobrazovani ratni profiteri sad po svojoj volji mijenjaju grad u kojemu je odrastao. Vijesti iz Liliputa najvjerniji su glas naroda koji još nije izgubio svoje dostojanstvo.

INOSLAV BEŠKER

Riječi dana“ Inoslava Beškera izbor su iz jedinstvenog etimološkog rječnika koji nastaje iz dana u dana. Rubrika „Riječ dana“ uvedena je u ljeto 2009. i izlazi svakim radnim danom, i dandanas, u Jutarnjem listu. Ideja je bila jednostavna: objasniti značenje riječi koja bi taj dan bila u nekome naslovu ili podnaslovu u novinama, vezana dakle uz dnevne događaje. Od Džihada do Wikileaksa, od Al-Qa'ide do Tamiflua, Inoslav Bešker tumači riječi i pojmove na sebi svojstven, svima blizak, britak i duhovit način. Riječi dana najzabavnija su ozbiljna, stručna literatura.

SNIŽENJE DO 90 POSTO

Na stranicama online knjižare Bestseller.hr dočekat će vas senzacionalno sniženje cijena popularnih naslova pa već sad možete početi kupovati knjige koje ćete staviti pod bor svojih najmilijih. Pritom izbjegnite gužve, čekanje u redovima i nepotrebnu nervozu – ako svoje knjige kupite na www.bestseller.hr, a one će već za nekoliko dana stići na vašu adresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:06