BIZARAN TRENING

SKANDAL U UGLEDNOJ BANCI Šefovi letvom mlatili radnike po stražnjicama zbog loših rezultata

 Foto: Screenshot / Youtube

Video koji se nedavno pojavio na internetu prikazuje zaposlenike jedne kineske banke kako ih javno pljuskaju po stražnjici radi loših rezultata. Ne treba posebno ni naglašavati da je video izazvao zgražanje gledatelja koji su se pitali što se ovdje, dovraga, događa.

Snimka je nastala tijekom jednog treninga za bankare na kojem trener pita osam zaposlenika zašto nisu ostvarili bolje rezultate i tada ih udara s nekakvim štapom. Reporter koji je prisustvovao bizarnom događaju rekao je kako je trener kasnije zaposlenicima koji nisu zadovoljili – obrijao glavu.

Zbog nevjerojatnog događaja dvojica su direktora već dobila otkaz, a incident se dogodio prošle subote u Changzhi Zhangze Rural Commercial banci u sjevernoj Kini. Neobičnom 'treningu' prisustvovalo je ukupno 200 zaposlenika banke.

Trener Jiang Yang nakon incidenta se ispričao te pokušao objasniti kako je udaranje dio treninga koji on uspješno provodi već godinama te da dosad upravitelji banke nisu imali prigovora.

Sporni video je, čini se, krišom snimio netko iz publike. Jiang je na pozornicu izveo osam gledatelja i pitao ih zašto su ostvarili najlošije rezultate. Njihovi odgovori su bili od 'Nisam nadmašio samoga sebe', pa do 'Nedostajalo mi je hrabrosti'. Nakon toga je Jiang rekao 'Pripremite vaše stražnjice!' i krenuo ih udarati drvenim štapom.

Na snimci se također vidi i žena koja se, očito u bolovima, nastoji izmaknuti udarcima. Žena potom stavlja ruku na stražnjicu kako bi se obranila od udaraca, no 'trener' joj naređuje da makne ruku.

Nakon udaranja uslijedila je kazna šišanja kose. Kineske novine javljaju kako su ženama kose odrezane, dok su muškarci obrijani na ćelavo.

Nakon što je snimka procurila u javnost, naređena je istraga.

Dvojica direktora banke dobila su otkaz zato što nisu provjerili o kakvom je točno 'treningu' riječ. Od same tvrtke koja je organizirala 'trening' zatražena je odšteta kako bi se zaposlenicima kompenziralo za nelagodu koju su proživjeli.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:58