TAJNO ORUŽJE

Snimke prikazuju da je NLO na dnu Baltika ustvari tajna nacistička naprava protiv podmornica iz 2. svjetskog rata?

Ronilačke ekipe imaju ogromnih problema s funkcioniranjem uređaja u blizini nepoznatog objekta

Ronioci koji istražuju NLO na dnu Baltičkog mora tvrde da bi neobični, zakrivljeni objekt mogao biti nacistička "naprava" izgubljena krajem Drugog svjetskog rata.

Skeniranje sonarom ukazalo je da bi objekt, uzdignut 3 metra od dna, mogao biti tajno oružje protiv podmornica.

Iz naprave vire čelične žice kojima je, pretpostavlja se, namjena bila omesti sonare neprijateljskih podmornica.

No, bivši švedski podmorničar i stručnjak za 2. svjetski rat Anders Autellus otkrio je da bi nepoznati objekt mogao biti baza naprave čija je svrha bila blokirati kretanje britanskih i ruskih podmornica u tom području.

Kako tvrdi, ogromna struktura od betona i čelika mogla bi biti jedno od najznačajnijih povijesnih otkrića u posljednje vrijeme.

Prema tvrdnjama Šveđanina Autellusa, dvoslojni betonski zidovi pojačani su čeličnom konstrukcijom, a njihova svrha je bila onemogućiti djelovanje radara i ostalih signala u blizini, što bi moglo objasniti zbog čega su ronilačke ekipe imale problema s opremom u blizini misterioznog objekta.

Tvrdi da je nepoznati objekt najvjerojatnije njemačka zamka za podmornice iz Drugog svjetskog rata. Ove goleme betonske strukture izgrađene su kako bi otežale navigaciju sovjetskim podmornicama.

Kako tvrdi, ovakve strukture gradili su i Britanci.

Istraživač i ronilac Stefan Hogeborn, koji proučava snimke ronilačke ekipe Ocean X, inače zaslužne za spektakularno otkriće na dnu Baltika, slaže se sa švedskim kolegom.

- Objekt se nalazi na dnu ispod vrlo značajne pomorske rute - kaže Hogeborn.

No istraživači NLO objekta na dnu Baltika preplavljeni su problemima. Kažu da njihova oprema svaki put prestane funkcionirati kad se primaknu na 200 metara od objekta.

Kako kaže sam Hogeborn, inače i sam član ronilačkog tima koji istražuje anomaliju, njihove kamere i satelitski telefoni prestajali bi raditi kad bi se nalazili direktno iznad objekta na površini mora. Proradili bi tek kad bi se udaljili oko 200 metara od lokacije.

Nepoznati objekt otkriven je u svibnju prošle godine, a podvodna istraživanja i dalje traju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:55