KAPETAN I SRNDAĆ

SPORNA TETOVAŽA KAPETANA Srna: Znam da je Bambi nadimak za homiće u Brazilu...

Srnini bivši suigrači iz Šahatara nisu se usudili komentirati njegovi tetovažu
 CROPIX

Tetovaže su odavno dio vizualnog identiteta nogometaša. Ponekad se čini kao da su obavezne, na kojem god dijelu tijela, kakva god tetovaža. No, zamislite da ugledate odraslog čovjeka, višeg od 1,80, kapetana reprezentacije, muža i oca, koji na koži ima sliku - Bambija, započinju priču o tetovaži Darija Srne brazilski novinari.

Naime, lik životinje iz Disneyjeva animiranog filma stekao je pogrdno značenje na brazilskoj nogometnoj sceni i naizgled odudara od tako muževnog okruženja.

- Bambi znači homić, zar ne? - rekao je Srna kroz smijeh, referirajući se na vezu između Bambijeva lika i politički nekorektnog naziva za gay osobe te zaključio: - Već znam za to.

Poznaje jezik

Ni igrači, ni stručni stožer ne vide ništa neobično u tetovaži kapetana, čude se Brazilci, te nastavljaju:

- To je zato što Bambi pripada vrsti čiji je naziv ujedno i prezime hrvatskog kapetana, srnama.

Zbog suživota s mnogim brazilskim igračima tijekom 11 godina u Šahtjoru Srna je naučio osnove portugalskog, ali i postao svjestan da bi njegova tetovaža mogla biti krivo protumačena kada dođe u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

Portal GloboEsporte.com kontaktirao je trojicu bivših igrača Šahtjora da ih upita za komentar u vezi sa Srninom tetovažom, no niti jedan nije želio dati izjavu. Jedan od njih je tek rekao da se ne želi našaliti na račun kolege zbog straha da mu se to možda ne bi svidjelo. Hrvatski Brazilac Sammir izjavio je da nikad s kapetanom nije komentirao tetovažu ni njeno značenje na portugalskom.

Lovrenovi komplimenti

Na terenu Darija Srnu duboko poštuju njegovi kolege, piše portal. Kapetan od 2008., kada se od reprezentacije oprostio sadašnji izbornik Niko Kovač, Srna se nameće svojom osobnošću te vedrim duhom uvijek spremnim na šalu.

- On je već dugo kapetan i zna kako nas voditi. Imamo odličan odnos s njim, pravi je vođa i profesionalac. Nadam se da će biti s nama još barem pet godina. Dobro je imati vođu poput njega u ekipi - rekao je branič Dejan Lovren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:47