GDJE SE OSVJEŽITI

TOP 8 toplica Sjeverne i Središnje Hrvatske

1. SPA&GOLF RESORT SVETI MARTIN

Grkaveščak bb,

Sveti Martin na Muri

T: 040 371 111

toplicesvetimartin.hr

Spa&Golf Resort Sveti Martin jedinstvena je destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj za opuštanje i wellness, sport i aktivni odmor, kongres i team building u prekrasnoj prirodi.

2. STUBIČKE TOPLICE

Viktora Šipeka 31, Stubičke Toplice

T: 049 282 501

hotel-mgubec.com

Termalna izvorska voda iz Stubaka poznata je po svojim lječilišnim osobinama, a odlikuje se visokim temperaturama na izvoru, što je dokaz da dolazi iz velikih dubina. Osim unutarnjih bazena, tu su i finska suna i dvorana za fitness, a vanjsko kupalište otovoreno je tijekom ljeta.

3. DARUVARSKE TOPLICE

Julijev park 1, Daruvar

T: 043 623 200

daruvarske-toplice.hr

Na ovome se području o zdravlju brine već dva milenija. Okosnica zdravstvenog turizma je lječilišni hotel Termal, smješten u srcu velikog i lijepo uređenog parka, izgrađen 1980., centralni je objekt u sklopu Daruvarskih toplica.

4. KRAPINSKE TOPLICE

Mirna ulica 1,

Krapinske Toplice

T: 049 233 333

villa-magdalena.net

Krapinske Toplice poznato su termalno lječilište, smješteno u mirnoj i lijepoj dolini okruženoj slikovitim brežuljcima Hrvatskog zagorja. Termalna voda izvire iz 4 izvora te je ocijenjena kao šesta najkvalitetnija termalna voda u Europi.

5. VARAŽDINSKE TOPLICE

Trg Slobode 1, Varaždinske Toplice

T: 042 630 407

www.minerva.hr

U pitomoj dolini rječice Bednje smjestile su se Varaždinske Toplice, a već u antičko vrijeme bile su poznate kao termalno kupalište Aquae Iasae. O njihovu značaju govori i podatak da ih je u 4. st. obnovio car Konstantin.

6. TERME TUHELJ

Ljudevita Gaja 4, Tuhelj

T: 049 203 000

www.terme-tuhelj.hr

Smještene su na samom izvoru termalne vode i ljekovitog peloidnog blata te okružene zelenilom zagorskih brežuljaka. Imaju bogatu turističko-ugostiteljsku ponudu za aktivan odmor ili opuštanje i obnavljanje duha i tijela u izvornoj prirodi.

7. TOP TERME TOPUSKO

Trg bana J. Jelačića 16, Topusko

T: 044 886 666

ljeciliste-topusko.com

Atraktivne terme Topusko najpoznatije su kao lječilište, no ujedno su pravi biser kontinentalnog turizma. U hotelu se nalazi kompleks bazena, zatvoreni bazen povezan s vanjskim, sportska dvorana, kuglana, fitness, sauna...

8. TERME JEZERČICA

Toplička 80, D. Stubica

T: 049 200 600

terme-jezercica.hr

U wellness centru hotela u Termama Jezerčica nalaze se saune, whirlpool, vanjski hladni bazen, prostorije za razne vrste masaža i bazen s termalnom vodom. Ovdje svatko može pronaći nešto za sebe, a najveće je bogatstvo prirodna termalna voda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 21:38