RECEPT DANA

Torta od mandarina i rogača

RECEPT: KRISTIJAN JERKOVIĆ JUNIOR, chef Ville Neretve, Metković

SASTOJCI

Za biskvit

* 12 bjelanjaka

* 40 dag šećera

Za kremu

* 12 žumanjaka

* 25 dag šećera

* 15 dag mljevenog rogača

* 50 dag mandarina

* 1 l mlijeka

* 7 žlica gustina

* 1 margarin

1 Za biskvit bjelanjke i šećer dobro izmiješajte, u tankom sloju rasporedite na lim i stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pecite u pećnici oko 3 sata.

2 Žumanjke, šećer i gustin izmiješajte i zakuhajte u litri mlijeka. Kad se krema ohladi, dodajte margarin i sve izmiksajte.

3 Kremu podijelite na dva dijela, u jedan stavite mljeveni rogač.

4 Na biskvit stavite kremu od rogača, mandarine, drugi dio kreme (bez rogača) i na kraju tortu ukrasite šlagom. Čuvajte u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:57