WHATSAPP KAO DOKAZ

TRAG NEVJERE Popularni servis za slanje poruka i fotografija glavni je krivac za polovicu razvoda

Popularni servis za slanje poruka i fotografija WhatsApp glavni je krivac za gotovo polovicu svih razvoda u Italiji, više od ijednog drugog traga, poput e-mailova, kasnonoćnih telefonskih poziva, poruka na papiriću ili čak crvenog ruža na ovratniku.

Tome u prilog govore podaci Talijanske udruge odvjetnika za razvode.

- Nitko ne kaže da WhatsApp uzrokuje razvod. Vodeći uzrok raspada brakova je nevjera, ali WhatsApp je najčešći medij pomoću kojega partneri otkriju nevjeru, tvrdi predsjednik Udruge Gian Ettore Gassani.

Pomoću WhatsAppa, Facebooka i Skypea jednostavnije je diskretno razmjenjivati poruke ili eksplicitne fotografije.

- Najčešći scenarij je ovakav: nevjerni partner ostavi mobitel na stolu i ode se tuširati ili u šetnju. Ako stigne poruka, partner koji je ostao doma otvara WhatsApp i počne njuškati, ispričao je Gassani.

Muškarci su češće neoprezni nego žene, ali to ne znači da prednjače u nevjeri.

Razvod u Italiji nije nimalo jednostavan, zahvaljujući snažnom utjecaju katoličke crkve.

Sve do početka 70-tih godina prošloga stoljeća razvod je bio ilegalan u susjednoj Italiji. Čak i danas, surpužnicima koji je odluče na razlaz očekuje dugotrajan i kompliciran proces koji zahtjeva tri godine odvojenog života, terapiju za parove i pokušaj mirenja.

Učestala uporaba WhatsAppa također otkriva karakter Talijana.

- Talijani vole poklanjati, ali i dobivati pažnju drugih. Servisi poput WhatsApp mogu olakšati takve stvari ako naiđete na prepreke u svakodnevnom životu. Moderna tehnologija olakšava udovoljavanje nekim uobičajenim željama i navikama, tvrdi psihologinja iz Milana Laura Duranti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:27