SREĆA U NESREĆI

VIDEO BASE padobranac slomio obje noge u padu sa 60 metara nakon udara u stijenu

Jeb Corliss, poznatiji i kao Čovjek-ptica, skočio je zajedno sa svojim kamermanom tijekom snimanja dokumentarca za HBO

BASE skakač i padobranac Jeb Corliss teško je ozlijeđen pri padu sa 65 metara visine nakon što je njegov skok s južnoafričke planine Table (Stol) krenuo katastrofalno. Profesionalni 'ovisnik o adrenalinu' trenutačno se oporavlja u bolnici.

Video objavljen na YouTubeu pokazuje 35-godišnjeg Amerikanca u crnom odijelu s krilima kako stoji na samom rubu poznate planine u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Corliss, poznatiji i kao Čovjek-ptica, skočio je zajedno sa svojim kamermanom Jeffom Nebelkopfom.

Snimka pokazuje dvojicu muškaraca kako nestaju iza ruba planine samo kako bi ih trenutak kasnije vidjeli u letu prema tlu. Vrlo je teško razlučiti što se točno dogodilo ako ne znate što gledati, no nakon što jedan od promatrača kaže 'J*****, pada!' te se prikaže usporena snimka težina situacija postane izvjesna. Njegovi kolege vjeruju da je Corlissa u letu uhvatio snažan vjetar koji mu je otežao kontrolu zbog čega je nogama udario u stijenu pored koje je želio proći.

Corliss je preživio samo zahvaljujući prisebnosti da aktivira svoj padobran prije nego što udari u tlo. Hitna pomoć je u helikopteru došla po njega te ga odvezla u privatnu bolnicu u Cape Townu gdje je zadržan na liječenju. Prema posljednjim informacijama, ima slomljene obje noge zbog čega će morati na operaciju, no nalazi se u stabilnom stanju.

Do nesreće je došlo u utorak tijekom snimanja dokumentarca za američku TV kuću HBO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:50