VELIKO SRCE

VIDEO: BEOGRADSKI ROBIN HOOD 'OPERIRA' PO AUTOBUSIMA, PROSJAKINJI POKLONIO TENISICE! Pogledajte snimku koja je dirnula cijelu regiju

 Screenshot YouTube

Mladić iz Beograda razgalio je srca mnogih nakon što je prosjakinji u autobusu poklonio nove tenisice. Mladića je snimio putnik koji je slučajno svjedočio dirljivom prizoru nakon čega je snimku objavio na internetu.

Oni koji svakodnevno putuju na linijima 77 i 65 u Beogradu, kažu kako poznaju ženu koja tužno pjeva, jedva hoda i prosi.

Novinari Blica nakon što su vidjeli snimku, pronašli su djevojku kojoj je mladić poklonio tenisice u autobusu broj 16. Zatekli su je u pozi na koju je navikla sve Beograđane: tužnog pogleda, stezala je kutiju sa novcem i tužno pjevala.

Danijela (23) je za blic kazala kako mladića nikada prije nije vidjela.

- Ni rođeni brat mi nije pomogao niti pružio ovo što je taj dečko učinio za mene. Tenisice su mi kod kuće, nosit ću ih samo kada idem negdje – ispričala je za Blic Danijela.

– Ništa nisam tražila. Prišao mi je i pitao me koji broj tenisica nosim. Rekao mi je da skinem svoje i probam te nove. Bile su mi taman – pričala je Danijela.

Iznenađena i zahvalna tihom heroju, uporno je ponavljala da ništa od njega nije tražila:

– Rekao mi je da me vidio u poderanim papučama, a ja tog dana zaista nisam imala što drugo obuti. Tek kada sam skupila novce, kupila sam ove tenisice za 100 dinara, vidite kako su lijepe – ispričala je Danijela za 'Blic' i pokazala na svoju staru, iznošenu obuću.

Poklon koji je dobila, kako kaže, čuva da ne bi isprljala. Osim obuće, dobri dečko joj je poklonio čarape i jabuke za djecu. Inače, Danijela živi s majkom i četvero djece u Beogradu.

– Da imam, ne bih prosila. Za sve novce koje skupim, djeci kupim hranu. Hrenovke, paštete, pampers, mlijeko… Pune vreće donesem – priča djevojka koja ima samo 23 godine.

Velikodušnog mladića, kaže, nikada neće zaboraviti. Zahvalila mu se jedinim što je imala kod sebe – poljupcem u obraz i iskrenim zagrljajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:57