BIZARNA SNIMKA

VIDEO: JE LI OVO URNEBESNI DOKAZ DA POTJEČEMO OD MAJMUNA? Turisti su umirali od smijeha gledajući čimpanzu kako puši

 Screenshot

Čimpanza iz zoološkog vrta Tianshan u Kini snimljena je kako pali cigaretu drugim opuškom i puši kao da je to najnormalnija stvar na svijetu.

Prizor su primijetili turisti u Xinjiangu pa su izvadili mobitel kako bi snimili majmuna, dok su se ostali posjetitelji naglas smijali.

Čimpanzi je ostalo pola cigarete pa joj je jedan turist ponudio drugu. Majmun je zgrabio novu cigaretu i sjeo nazad prije nego li ju je zapalio žarom stare cigarete.

Geste ove inteligentne životinje na snimci sasvim nalikuju na one ljudske.

Inače, ova ovisnica o cigaretama, 20-godišnja Jia Ku, preseljena je u Tianshan iz Pekinga 2012. godine, a lošu naviku stekla je odavno. Jia Ku je nekoliko puta uhvaćena kako poteže iz limenke piva, dok u drugoj ruci drži cigaretu.

Ovo nije prvi put da neka čimpanza pokazuje znakove ovisnosti o nikotinu.

Jedna čimpanza iz Rusije tako je završila na odvikavanju nakon što je postala ovisna o cigaretama i alkoholu. Radila je u kasinu u Moskvi kao maskota te zabavljala ljude, a uhvaćena je kako pali cigarete i ispija tekile.

Nakon što je Rusija zabranila 'zapošljavanje' životinja, zoološki vrt ju je bio prisiljen poslati na rehabilitaciju.

Najpoznatijia čimpanza koja puši bio je Charlie, koji je 2001. u svojoj 52. godini uginuo u Zoološkom vrtu Manguang u Južnoj Africi.

Dim je prvi put povukao kada su mu posjetitelji u kavez ubacili nekoliko upaljenih cigareta. Duhan mu očito nije štetio jer je živio 10 godina duže od očekivanog prosječnog životnog vijeka čimpanze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:47