JURI 320 KM/H

VIDEO: KOPIJA MCLARENA VRIJEDNOG 8 MIL. DOLARA Fan Top Geara ga sklepao od otpada

 YouTube

Top Gear fan završio je svoj ultimativni izazov - konstruirao je inače osam milijuna dolara vrijedan superautomobil koristeći se otpadom i rezervnim dijelovima - pa je na njega je potrošio samo 20 tisuća dolara.

Samouki automehaničar iz Poljske, Jacek Mazur (48), proveo je osam godina radeći vlastitu repliku McLarena koji može doseći brzinu od 320 kilometara na sat.

Njegovi prijašnji projekti bili su Lamborghini Countach i Porsche 911, no britanski McLaren F1 mu je bila najveća želja.

- Kad sam prvi put ugledao McLarena, znao sam da ga moram imati. Nisam si ga mogao priuštiti, pa sam ga odlučio sam napraviti. Sada kad ga vozim, ljudi me zaustavljaju i slikaju ga. To je kao da ste na spoju s Angelinom Jolie ili Sandrom Bullock u centru New Yorka. Na neki je način i bolje imati kopiju. Pravi auto je toliko skup da bi me bilo strah voziti ga jer će se uprljati.

Svog McLarena sagradio je uz pomoć nešto više od 30 prijatelja i članova obitelji. Koristio je motor Audija i kočnice Mercedesa, a na Internetu je proveo sate i sate proučavajući fotografije kako bi mogao sagraditi modernu karoseriju.

Unatoč tome što je sate i dane provodio u garaži, imao je punu podršku supruge Gosie.

- To je njegova strast. Otkad ga znam zaluđen je automobilima. Ali bolje da provodi vrijeme u garaži radeći nešto korisno nego da sjedi u kafiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:54