NEMJERLJIV ADRENALIN

VIDEO: LUDI LET MIGOM NA RUB SVEMIRA I turisti željni avanture sada mogu stići do stratosfere brže od zvuka

 Screenshot

Ovo je vjerojatno najčudesnije iskustvo koje ćete imati priliku doživjeti - let supersoničnim zrakoplovom na rub svemira u kombinaciji s iskustvom akrobatskih manevara. Naime, švicarska kompanija MigFlug nudi civilima željnim adrenalina let u borbenom avionu MiG-29.

Ovisno o vremenskim prilikama i temperaturi, možete se popeti do stratosfere, na visinu od 20 do 22 kilometara, a 17 je zagarantirano. Samo astronauti i kozmonauti na Međunarodnoj svemirskoj postaju lete više od toga. No i 17 kilometara je sasvim dovoljno kako bi ste vidjeli zakrivljenost Zemlje.

Atmosfera od tamo izgleda poput plavkaste maglice koja pokriva zemlju daleko ispod vaših nogu. Iznad vas nebo postaje jako tamno, ukrašeno s bezbrojnim zvijezdama. Čudesan pogled u kojem je dosad imalo priliku uživati svega nekoliko ljudi.

Ako želite letjeti brže od zvuka - možete postati vojni pilot ili pak letjeti u borbenom zrakoplovu MiG-29 'Fulcrum', trenutno jedinom avionu koji civile vozi do ruba svemira.

Mikoyan MiG-29 Fulcrum je moderni borbeni avion 4. generacije kojeg često uspoređuju s raketom.

'Činjenica da MiGFlug nudi tako moćan zrakoplov je fantastično. Čak i danas, članice Europske Unije, poput Hrvatske i Rumunjske, još uvijek koriste starije MiG-ove 21 u svojim zračnim snagama', navodi se na stranicama MigFlug-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:17