OBOŽAVA PITI BOJU

VIDEO: NAJBIZARNIJA OVISNOST 'Jako je lijep i topao osjećaj dok curi niz grlo, skoro kao mlijeko'

 Screenshot

Amerikanka Heather Beal iz Alabame priznala je svoju tajnu ovisnost o ispijanju boje tijekom premijere nove sezone TLC-jevog televizijskog showa 'Moja neobična ovisnost'. Ova majka dvoje djece priznala je kako je počela piti boju prije tri godine te da je do danas popila oko tri galona (11,5 litara) boje.

- Jako je lijep i topao osjećaj dok boja curi niz grlo, skoro kao kad pijete toplo gusto mlijeko. Ipak, dok pijem boju osjećam jak okus kemikalija koji mi savršeno godi - izjavila je gospođa Beal.

U svom priznanju je prepričala kako joj je najdraža boja iz markera te da ide u trgovine gdje se oni prodaju kako bi zadovoljila svoju potrebu. Svakog dana tako pretoči boju jednog markera u šalicu pa je ispije.

- Tu boju pijem jer nisam pronašla niti jednu drugu koja bi me zadovoljila - objasnila je gospođa Beal te je pokazala kako pije boju.

Njena neobična ovisnost počela je nakon smrti njezine majke, a do sada nitko nije vidio kako pije boju, pogotovo ne njena djeca.

Većina ovakvih inhalanata djeluje na središnji živčani sustav poput alkohola, ali njegova zlouporaba može uzrokvati i opuštenost, euforiju, halucinaciju, slabost, nerazgovjetnost, mamurluk i povraćanje.

Osim toga ovisnost o takvim sredstvima mogu izgubiti dar govora, razmišljanja ili ostati nepokretni.

Kada je riječ o djelovanju boje na gospođu Beal, njoj je liječnik rekao kako je oštetila bubrege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:27