REKLAMNI SADIZAM

VIDEO: NAJNOVIJA GENIJALNA REKLAMA ZA PIVO Biste li se usudili usred noći spasiti prijatelja iz ove situacije?

 YouTube

To je najnoviji hit u oglašavanju: Sadistički uvući obične ljude u stresne situacije i u konačnici otkriti da se radi o šali.

Najnoviji primjer je reklama za Carlsberg. Proizvođač piva izazvao je obožavatelje da stave prijatelje na ultimativni test. Naime, morali su ih nazvati usred noći i moliti ih da im donesu određeni iznos novca koji su izgubili na pokeru.

Vjerni prijatelji dolaze do oronule zgrade ispunjene sumnjivih likovima, ugledaju dvojicu goloprsih muškaraca kako se tuku, ostali se svađaju i urlaju, adrenalin i strah ih obuzimaju, ne znaju niti sami bi li ostali ili pobjegli glavom bez obzira. A tada isplata. Po dolasku u sobu za poker i susreta s opasnim momcima koji zadržavaju njegova prijatelja, pada zavjesa i razotkriva desetke ljudi kako ga pozdravljaju i čestitaju mu.

Ako se sjećate, Carlsberg je već imao sličnu reklamu s kinom ispunjenim okorjelim bajkerima. Ali oni nisu jedini brend sa simpatijama prema reklamnom žanru. Nedavno je Heineken izbacio reklamu "najgori razgovor za posao ikada", dok je Nivea u Njemačkoj potrošače uvjerila da ih traži policija. Njima se također pridružio i Pepsi, ubacivši u reklamu vozača NASCAR-a, a možete ju pogledati OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:19