BIZARAN SLUČAJ

VIDEO: Otac prijavio sina policiji zbog krađe automobila, a oni ga ubili

Nakon što je James Comstock pozvao policiju kako bi sinu očitao lekciju jer mu je uzeo kamionet, na njega je zapucao policjaca te ga je ubio.

Sve je krenulo tako što je sin, Tyler, rekao ocu da mu kupi cigarete, što je ovaj odbio, a frustrirani mladić mu je za odmazdu 'ukrao' automobil.

Policajac iz američkog grada Amesa, Adam McPherson, uočio je ukradeni kamionet. Krenuo je u potjeru za njim sve do sveučilišnog kampusa u Iowi. Nakon kraćeg obračuna, policajac je je naredio Tyleru da ugasi vozilo, što je ovaj odbio. Poslije toga je policajac ispalio šest hitaca prema vozilu, od kojih su dva pogodila nesretnog mladića koji je kasnije preminuo.

U službenom izvješću je objavljeno da je ta mjera bila potrebna kako bi se spriječila daljnja prijetnja stanovnicima i policajcima.

- Znači, nije ugasio motor pa ispalimo šest metaka u njega?. Zbunjeni smo i ne razumijemo to - rekao je Tylerov djed Gary Shepley.

Prema riječima oca stradalog mladića, Tyler nije bio naoružan.

- Bio je pametan. Sam je slagao svoja računala. To ga je zanimalo - rekao je tužni otac napomenuvši da je Tyler znao upadati u manje probleme sa zakonom, te da je bio uznemiren zbog nedavnog prekida s djevojkom, ali je ipak bio u procesu promjene načina života.

- Pobjegao je s mojim kamionetom. Pozvao sam policiju, a oni su ga ubili. Sve se dogodilo zbog kutije cigareta - izjavio je otac.

Što se tiče policajca McPhersona, on je na plaćenom dopustu do završetka istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:35